SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SODES Operasyonunda 3 Tutuklama

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:47:02
SODES Operasyonunda 3 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 8 ildeki dershanelere eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 3’ü tutuklandı. 

Konuya ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yazılı açıklama yapıldı. Solmaz, Diyarbakır’da yürütülen SODES projesi kapsamında, “Bilinçli kadın aydınlık gelecek” adlı SBS öğrencilerinin dershanelere gönderilmesi projesinde usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce soruşturma başlatıldığını belirtti. Bu çerçevede, 3 Ekim’de olayla ilgisi olduğu değerlendirilen ve aralarında bazı kamu görevlileri ile özel dershane yetkili ve görevlilerinin bulunduğu A.C., A.K., A.K., A.A., E.Ç., E.Ö., H.İ., M.M.A., S.İ.Y., Y.K. isimli 10 kişinin 8 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla yakalanarak, gözaltına alındığına dikkat çeken Solmaz, “Yapılan aramalarda harddiskler, flash bellekler, dökümanlar ve senetler ele geçirilerek el konulmuş, üzerlerinde gerekli incelemelere başlanılmış olup, olayda ismi geçen diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca şüpheliler A.C., A.K., A.K., A.A., E.Ç., E.Ö., H.İ., M.M.A., S.İ.Y., Y.K. isimli 10 kişinin alınan ifadelerinin ardından “Kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiğini aktaran Solmaz, şunları kaydetti:

“Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler A.A., S.İ.Y., E.Ö., E.Ç.,A.K.,A.K. ve A.C. hakkında ‘Kamu kurum ve kuruluşları ile ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ eylemleri iddiasından adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiş olup, şüpheliler M.M.A., H.İ. ve Y.K. hakkında ise tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdir. Diğer şüphelilerden H.İ.İ. İle ilgili işlemler İl Emniyet Müdürlüğünde devam etmekte olup, Cumhuriyet Başsavcılığımızca olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çalışmalar devam etmekte olup soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız