SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SODES Projeleriyle FETÖ'ye Para Aktarmaya 8 Gözaltı

0
Güncellendi - 2019-05-09 19:21:02
SODES Projeleriyle FETÖ'ye Para Aktarmaya 8 Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında SODES (Sosyal Destek Programı) projeleriyle aldıkları paraları usulsüz bir şekilde kullanarak, örgüte para aktardıkları değerlendiren 10 derneğe yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheliden 7’si itirafçı oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı olarak Malatya’da faaliyet göstermiş ve KHK ile kapatılmış derneklerden, SODES projeleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık yaparak 2011-2013 yılları arasında devletten aldıkları 1.534.547 TL’yi (Bir Milyon Beş Yüz Otuz Dört Bin Beş Yüz Kırk Yedi lira) usulsüz bir şekilde kullanarak, örgüte para aktardıkları değerlendirilen 10 derneğe yönelik bir soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

Bahse konu derneklerin başkan, proje koordinatörü, dernek yönetim üyelerinden toplam 79 şüpheli hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmaktan soruşturma ve kovuşturmanın devam ettiği bu kapsamda 34 şüphelinin tutuklu bulunduğu kaydedilirken, devam eden çalışmalar kapsamında 1 Mayıs’ta gerçekleştirilen operasyonda, yine aynı derneklerde başkan ve proje koordinatörü olarak görev yapan 8 şüphelinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheliden 7’si etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyetten yapılan açıklama şöyle:

“Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı olarak İlimizde faaliyet göstermiş  ve KHK ile kapatılmış derneklerden, SODES Projeleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık yaparak 2011-2013 yılları arasında devletten 1.534.547 TL (Bir Milyon Beş Yüz Otuz Dört Bin Beş Yüz Kırk Yedi lira) para aldıkları ve bu paraları usulsüz bir şekilde kullanarak örgüte para aktardıkları değerlendirilen (10) dernek ile ilgili yürütülen soruşturma neticesi, bahse konu derneklerin Başkan, Proje Koordinatörü, dernek yönetim üyelerinden toplam (79) şüpheli hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmaktan soruşturma ve kovuşturmanın devam ettiği ve (34)’ünün halen tutuklu bulunduğu devam eden çalışmalarda ise, 01.05.2019 günü yapılan operasyon ile yine aynı derneklerde başkan ve proje koordinatörü olarak görev yapan (8) şüpheli daha gözaltına alınmış; tahkikatları tamamlanan şüphelilerden (7)’si etkin pişmanlık hükmü kapsamında ifade vermiş adliyeye sevk edilmiştir; (8) şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • erol (4 yıl önce)
    O derneklerin projelerini kabul eden komisyonların hiç sucu yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (4 yıl önce)
    Adalet adalet adalet Bunlar yediklerinin hesabını nasıl verecekler. Ne güzel iş yahu. Yesinler içsinler itirafçı olsunlar oh ne güzel. Adalet ağlıyor beyler.
    0
    0
    Yanıtla
  • TÜBİTAK (4 yıl önce)
    İtiraf edecek ne kaldıki??
    0
    0
    Yanıtla