SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SODES'e Gözaltı mı?

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:49:22
SODES'e Gözaltı mı?
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, paralel yapı olarak nitelendirilen grup tarafından SODES projelerinden alınan mali desteklerin usulsüz olarak kullanıldığına dair iddiaları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a aktardıklarını, Malatya’da ise tüm dosyaların hukuk kuralları içerisinde incelenmesini istediklerini bildirdi. 

Milletvekili Şahin, “Biz SODES projelerimizi normalde yürürlüğe korken, özellikle Sosyal Destek Projeleri noktasında vatandaşlarımızın güzel projelerle bir takım istihdam veya kendi güzel projelerinin hayata geçmesi için güzel bir düşünceydi. O düşünceyi uygulamaya koyan hükümetimize teşekkür ediyorum. Ancak bazen yapmış olduğumuz çalışmalar maksadının dışına çekilebiliyor. Ama şunu gördük, ben geçen Kalkınma Bakanımız ile ilgili birimlerle, hata Sayın Başbakanımız ile yapmış olduğumuz istişare toplantısında burada bizim de rahatsız olduğumuzu ifade ettik. Yani SODES’in uygulama noktasında bir takım sıkıntıların var olduğunu arkadaşlarımız bizlere sahada ilettiklerinde, bunları da bizler ilgili muhataplarına Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımız ile paylaştık. SODES projesi Malatya'mızda çok ciddi bir destek projesi iken ama maalesef, burası ağlama duvarı değil, çözüm duvarı, çünkü bunu biz tespit etiğimiz andan itibaren de noktayı koymak zorunda kaldık ve bundan sondaki dönem içerisinde eminim bir daha uygulanmayacak veya çok daha titiz bir çalışmayı gerektiren proje kapsamına alınacak” şeklinde konuştu.

Milletvekili Şahin şunları söyledi: “Özellikle bu paralel yapı denilen, gerçekten bu paralel yapı bugünün ürünü değil, yani bunlar İttihat ve Terakki’nin ta 100-150 yıl önceden itibaren, yine devlete paralel bir takım oluşumların var olduğu gibi, bugün de maalesef insanlarımızın saf ve iyi niyetli duygularını, dini inançlarını istismar ederek, kendilerine hayat bulmaya çalışan, onların vermiş oldukları desteklerin hiçbirini aslına uygun kullanmayan bir oluşum gördük. Çeşmenin başında bulunarak kendilerine bu akarların tamamını akıtmaya gayret gösterdiklerini gördük. Ama biz fark etmiş dönemler içerisinde müdahaleler etmeye çalışmış olmamıza rağmen, maalesef kendilerini sinsi bir şekilde, ben şunun altını çizerek söylüyorum; bugüne kadar yeryüzüne gelmiş geçmiş en sinsi ve en tehlikeli illegal örgütler içerisinde yer alabilecek bir oluşum. İnsanlarımızın saf ve temiz duygularını istismar etmelerinden dolayı da vatandaşlarımız şu anda haklarını dahi helal etmiyorlar. Ama siz iyi bir niyetle oluşuma destek veriyorsunuz, ancak o insanlara bakıyorsunuz ipleri başka yerler taraflarından yönetilmeye çalışılıyor. SODES noktasında gerçekten Malatya’ya milyonlarca lira kaynak aktarılmasına rağmen, maalesef bunların aslına uygun olmadığını gördük. Ben kesinlikle ilgili kurumlarımızın geriye dönük dosyaları masaya yatırmalarından yanayım. Kim olursa olsun, eğer aslına uygun yapmamışlarsa, bununla ilgili tüyü bitmemiş yetimimizin hakkını alıp da birilerinin kullanmasının hiç kimsenin hakkının da haddinin de olmadığını bilmesi lazım.”

Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Malatya ve Türkiye’de paralel yapıyla ilgili çok şeyler söylendi. Seçim dönemi içerisinde kendilerinin herhangi bir siyasi parti kimliği taşımamalarına rağmen, bütün partileri destekleyecek tarzda ister CHP; yer yer MHP olmuş, bazı yerlerde BDP’ye destek vermişler, AK Parti olmasında kim olursa olsun bağlamında. Çünkü niye? Şu anda onları en iyi bir şekilde çözen AK Parti’den başka hiç kimse değildir, AK Parti ‘Bugüne kadar soğan yemedik ki ağzımız koksun’ düşüncesi ile bunlara yönelik hiçbir zafiyet içerisinde değiliz. Değil aynı masa etrafında, aynı çatı altında bile selamlaşmayacak kesimlerin AK Parti karşısında bir araya gelmeleri vatandaşımız tarafından çok daha iyi bir şekilde sorgulanmakta. Ben SODES’in özellikle geriye dönük olarak, bununla alakalı eğer kim bir haksızlık yapmışsa mutlaka bunun da normal hukuk devletine yakışır bir şekilde yetkili mercilerimizin bunlardan hesabını sorması ve bu kesimlerin de hesaplarını vermesi noktasında herkesin görevini yapmasını bekliyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız