SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şoför Esnafına Uyarı

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası esnaf sicil kaydı ve oda kaydı olmayan şoför esnafının kredi desteklerinden yararlanamayacağı uyarısını yaptı.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada. 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 68. maddesi gereğince esnaf ve sanatkarların mesleki faaliyette bulunabilmeleri ve ilgili odaya kaydedilmeleri için sicile kayıtlarının şart olduğu kaydedildi. Uyarıda, aynı kanunu 6. maddesi gereğince de Esnaf ve sanatkarların sicile kayıtları yapılmadıkça, hiçbir şekilde mesleki odaya kaydının yapılamayacağı hatırlatıldı.

İşyeri açmak ve mesleki faaliyette bulunmak isteyen esnaf ve sanatkarların resmi kurumlardan ruhsat alabilmeleri için sicil tasdiknamesi ve mesleki odaya üye olduklarına dair belgeyi sunma zorunluluklarının bulunduğu uyarısı da yapıldı.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın açıklamasında, “Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya yaptığı son ziyarette MESOB ve Odamız Başkanı sayın Şevket Keskin tarafından sunulan dosya içeriğinde ticari araç işletmecisi esnafların araçlarını yenilemeleri için bir kereye mahsus ÖTV ve KDV muafiyeti destek uygulaması talep edilmişti. Yeni dönemde özellikle şoför esnafına yönelik bir kereye mahsus ÖTV ve KDV muafiyeti destek uygulaması paketinin çıkma ihtimali yüksektir. Destek uygulamalarından ancak esnaf sicil kaydı olanların yararlandırılacağı göz önünde bulundurularak, şoför esnafımızın sicil kaydı konusunda gerekli işlemleri yapması gerekmektedir. Gelinen nokta itibariyle, esnaf sicil kaydı ve meslek odasına kayıt yaptırma hem yasal bir zorunluluktur, hemde resmi destek ve uygulamalarda esnaf ve sanatkarlar için kurumsal bir statü olmuştur. Şoför esnafının, sicile kayıt mecburiyeti ve sicil işlemleri konusundaki sorumlulukları yerine getirmeleri mesleki faaliyetleri konusunda kendi yararlarına olacaktır” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız