SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Şoför Mahalli''nden İlgililerine Saygılar!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da tipi ve kardan dolayı mahsur kalan 30 araç ve yaklaşık 100 vatandaş 14 saat süren bir çalışma sonrasında kurtarıldı. Öte yandan, Malatya'ya getirilmek istenen, ancak yol kapalı olunca tekrar Pütürge'ye götürülen bir hastanın da öldüğü bildirildi. Yolun kapalı olduğu dönemde, biri mahsur kalanlardan olmak üzere ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

KAYMAKAMLAR DA MAHSURDU..
Araçların kardan görünmez hal aldığı olayda, Pütürge Kaymakamı ve Doğanyol Kaymakamı da mahsur kalanlar arasında yer aldı. Hastaneden çıkartılarak evine götürülen 80 yaşındaki kadın da tipiden kurtarıldıktan sonra götürüldüğü Karayolları Bakımevi'nde hayatını kaybetti.

Malatya-Pütürge karayolunun Kubbe Dağı mevkiinde Malatya'dan Pütürge'ye gitmekte olan yaklaşık 30 araç ile 100 vatandaş 14 saat süreyle kar ve tipiden dolayı mahsur kaldı.

Dün akşam olayın duyulması üzerine Malatya Valiliği Kriz Merkezi harekete geçerek, Karayoları ve Köy Hizmetleri'ne ait iş araçları ile TEDAŞ ve TEAŞ'a ait kar araçlarını bölgeye yönlendirdi. Gece geç saatlere kadar karda mahsur kalanlara ulaşmaya çalışan ekipler, yoğun tipi engeline takılarak geri dönmek zorunda kaldı.

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte tekrar harekete geçen ekipler zorlu bir mücadeleden sonra karda mahsur kalan araçlara tek tek ulaşarak, vatandaşları kar araçlarına aldı ve Kubbe Dağı'ndaki Karayolları Bakımevi'ne götürdü. Valilik Kriz Merkezi, olay bitene kadar sürekli ekiplerle irtibat kurarak gerekli yönlendirmeleri zamanında yaparak, muhtemel bir felaketin de önüne geçti.

Kar ve tipiden dolayı Pütürge Kaymakamı Mustafa Irmak ile Doğanyol Kaymakamı Erdinç Yılmaz da mahsur kaldı. Pütürge Kaymakamı Mustafa Irmak gece greyderle kurtarılıp, Karayolları Bakımevi'ne götürüldü. Doğanyol Kaymakamı Erdinç Yılmaz ise 14 saat sonra kar aracı tarafından kurtarılarak Karayolları Bakımevi'ne götürüldü.

Kar ve tipide mahsur kalanlar arasında, karaciğer yetmezliği bulunan 80 yaşındaki Narin Şenatlı, kurtarılarak götürüldüğü Karayolları Bakımevi'nde hayatını kaybetti. Kadının, tedavi için götürüldüğü Malatya'daki hastanede doktorların tavsiyesi üzerine evine götürülmekte olduğu belirtildi.

Kar ve tipiden dolayı mahsur kalma olayı sonrasında gelişmeleri sürekli takip ederek, makam aracı ile Kubbe Dağı'na gelen Vali Halil İbrahim Daşöz, kurtarılarak Karayolları Bakımevi'ne getirilen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vali Halil İbrahim Daşöz, "Bu hepimiz için ders olsun. Bu gibi havalarda yola çıkmayalım. Gerçekten çok güçlükle araçlara ulaşıldı. Ulaşamasaydık, hepimiz çok üzülecektik. Bir çok insana yazık olacaktı. Ancak olaya anında müdahale edildi. Yolda hiçbir vatandaşımız kalmadı. Vatandaşlarımız yola çıkarken hava durumunu öğrensinler. Ayrıca araçlarında bulunması gereken zorunlu malzemeleri ihmal etmesinler" dedi.

Bu arada, Vali Halil İbrahim Daşöz, yolda kalan aracını görevlilerle birlikte itekleyerek çalışmasına yardımcı oldu.

Ayrıca yol açma işlerinde çalışan ekiplere Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş tarafından gece yemek verildi.

BİR ÖLÜ DAHA..
Öte yandan Malatya'nın Pütürge İlçesi'nde hasta olan bir kişi, kar sebebiyle Malatya'ya getirilemeyince kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Karakaya Köyü'nde ikamet eden Mehmet Bulut (70), rahatsızlandı. Bulut, yakınları tarafından Pütürge Devlet Hastanesi'ne getirildi. Akciğer iltihabı teşhisi konulan Bulut, Malatya'ya sevk edildi. Ambulansla Malatya'ya gönderilen Bulut'u taşıyan ambulans, yolun kar sebebiyle kapalı olmasından dolayı Kubbedağı mevkiinden tekrar döndü. Bulut, tekrar Pütürge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşlı vatandaş, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Pütürge Devlet Hastanesi yetkilileri, Bulut'un akciğer rahatsızlığı bulunduğunu ve Malatya'ya sevk ettiklerini ancak kardan dolayı yolun kapalı olduğunu ve tekrar hastanelerine getirildiğini bildirdi.

FOTOĞRAFLAR: Pütürge Karayolundan.. (Burhan KARADUMAN)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız