SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şoförlere 'Stres Yönetimi'..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi MOTAŞ Şirketi çalışanlarına "Stres Yönetimi" konulu eğitim semineri verildi.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, otobüs şoförlerinin sahada Malatya Belediyesinin görünen yüzü olduğunu, son dönemlerde alınan araçlar ve yapılan uygulamalarla MOTAŞ'ın büyüyüp, geliştiğini söyledi.

Başkan Çakır, "Türkiye standartlarının üstünde bir ulaşım filomuz var. Biz bunlarla yetinmeyip her alanda bu gelişimi, yeniliği sürdüreceğiz. Zor bir meslek icra ediyorsunuz. Binlerce farklı insanla karşılaşıyorsunuz. İnsanlar sizden hep hoşgörü bekliyor. Sizler otobüsünüze binen her vatandaşı misafir olarak görmeniz lazım. Şoförlük sabır gerektiren bir meslek. İnsanların beklentilerini bilirsek sorunlar daha kısa zamanda çözülür" dedi.

MOTAŞ çalışanlarına çeşitli uyarılarda bulunan MOTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Hasan Alıcı ise özellikle hız konusunda telkinlerde bulundu.

Alıcı, "Zor bir mesleği icra ediyorsunuz. Karşılaştığınız sorunları ancak mesleğinizi severek çözebilirsin. Malatya yollarını en çok kullananlar sizlersiniz. Doğal olarak da zaman zaman bazı problemlerle karşı karşıya kalacaksınız. Üzmeden, kırmadan, diyalogla sorunları çözmeye özen gösterin" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Arel Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Gül Çörüş, MOTAŞ şoförlerine "Stres Yönetimi" konulu seminer verdi.

Çörüş, insan psikoloji, trafik psikolojisi gibi birçok konu başta olmak üzere strese karşı alınması gereken önlemler ile ilgili bilgiler aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız