SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sofular Göleti Hizmette..

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan ve aralarında Malatya Kuluncak Sofular Göleti'nin de bulunduğu 92 tesisin canlı bağlantı yöntemiyle toplu açılışlarını yaptı. Bakan Eroğlu, 2003 yılından bu yana 549 tesisin açılışını yaptıklarına dikkati çekerek, bunların arasında baraj-gölet ve hidroelektrik santrali bulunduğunu belirtti. Sofular'da yaptırılan tesis DSİ'nin programında gölet olarak yeralırken, konuşmalarda "baraj" diye bahsedilmesi dikkat çekti.

1999 yılında Devlet Su İşleri tarafından yapımına başlanan Kuluncak Sofular Göleti ve Sulama Tesisi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Açılışa, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Kuluncak Kaymakamı Hüseyin Sayan, Elazığ Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Malatya Devlet Su İşleri 92. Şube Müdürü Mehmet Albostan, Sofular Beldesi Belediye Başkanı Kamil Çelik, Kuluncak İlçesi Jandarma Bölük Komutanı Başçavuş Fadıl Teğin,Kuluncak İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Kılınç, müteahhit firma Mehmet Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış sonrası konuşan yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, “Bugün burada büyük mutluluğu yaşıyoruz. Bugün sofular Beldesi ve Malatya 823 hektar alana yani 8200 dekar arazimiz suyla buluşuyor. Burada Sofular Barajımızın ve sulama tesislerimizin açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Sayın Bakanımız Ankara Merkez’de olarak bugün 92 tesisimizin açılışını yaptılar. 5 tanesiyle canlı bağlantı kuruldu. Bunlardan bir tanesi de bizim ilimizdir. Gerçekten çiftçilerimiz ve köylülerimiz adına tarımla uğraşan halkımız adına mutluluk verici bir gündür. Ben başta Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü’ne ve personeline teşekkür ediyorum. Ayrıca işin yapımını gerçekleştiren firmaya da teşekkür ediyorum”ifadelerine yer verdi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın’da “Bugün Malatya olarak çok mutlu bir günü yaşıyoruz. Artık Türkiye’de bütün ırmaklara ve çaylara gem vurulmaya başlandı. Bu daha önceleri akıp giden sularımız artık boşa gitmeyecek, bütün sular insanımızın hizmetine sunulmuş olacak. Bu bölgede milyonlarca dönüm arazi su ziraatına kavuşmuş olacak. Üretim artacak ve çiftçinin yüzü gülecek. Memleketin ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Ayrıca video konferansla bu açılış yapılırken hatıralar bizi rahmetli Turgut Özal’a götürdü”diye konuştu.

Elazığ Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü Nevzat Aksu ise, bugün açılışını gerçekleşen Sofular Göleti ve Sulama Tesisinin yaklaşık 823 hektar bir alanla sahip olduğunu söyleyerek, “ Son sistem modern bir şekilde ve kapalı boru sitemiyle sulayacak şekilde projelendirildi. 1999 yılında yapımına başladığımız ve bugün itibariyle bitirdiğimiz bu tesiste yaklaşık 200 çiftçi ailemiz yararlanacak. Buradaki tesisimizin maliyeti 2008 yılı birim fiyatına göre yaklaşık 9 milyon YTL olmasına rağmen, yıllık gelir artışımız 2 milyon 400 bin YTL civarında olacak. Yapmış olduğumuz tesise verdiğimiz parayla 3 yılda kendisinin amorti edecek. Bu tesisin özelikle Sofular Beldesi’ne Malatya’mıza ve Türkiye’ye çok faydası olacak”şeklinde konuştu.

Kuluncak Sofular Göleti ve Sulama Tesisi’ne ayrıca 10 bin adet Aynalı Sazan balığı bırakıldığı belirtildi.

FOTO: Duygu GÜLAL (Yorum)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Nüvit ŞAHİNTÜRK (1 yıl önce)
    Değerli okuyucular, Ben Sofular beldesi sakinlerinden Nüvit ŞAHİNTÜRK yazıyı tesadüfen bugün GOOGLE dan buldun yetkililerin övmekle bitiremedikleri göletle ilgili bir şeyler söylemek istiyorum maalesef devletimizin boşa harcanan milyonlarca parası gibi sofular barajına giden para da projenin saha da yeterinde takip ve kontrolünün sağlanamaması nedeni ile kullanılan kötü malzeme ve niteliksiz işçilik kaynaklı sorunlardan yıllardır yeterince faydalanamıyoruz örneğin en son ben kuzenlerim ile birlikte ortaklaşa aramızda para toplayarak kilometrelerce uzaklarda boru döşeyip bahçemize su getirdik tüm imkansızlıklarımıza rağmen. Soruyorum neden her şeye gücü yeten devletimiz/DSİ 9. Bölge müdürlüğü Elazığ, İşini layıkı ile yapmayan hırsız müteahhite hesap sormaz/Soramaz onun için diyorumki yalandan açılışlar yaparak komik olmayın biz hala su bulamıyoruz!
    0
    0
    Yanıtla