SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Soğuk Bakmam'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Yürüyüşü ve Mitingi için üniversitenin sınav takvimini değiştirdiği iddiası Zaman Gazetesi tarafından dile getirilen, bu iddiayı yaptığı yazılı açıklama ile yalanlayan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun, yerel Güneş TV'de katıldığı programdaki açıklamaları, ayrıca AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt'un rektörün tutumuna ilişkin değerlendirmeleri Zaman Gazetesi'nin bugünkü sayısında yeraldı.

Zaman Gazetesi'nde "Rektör muhalefet lideri gibi konuştu.." başlığıyla verilen haber şöyle:

"..İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, katıldığı bir yerel televizyon programında öğrenci ve öğretim görevlilerine Cumhuriyet Mitingi'ne katılma çağrısı yaptı.

Rektör Fatih Hilmioğlu, televizyon programında hükümete ağır eleştiriler yöneltti. Hilmioğlu gelecekte siyasete girebileceğini söyledi.

Bir muhalefet partisi lideri gibi hükümete eleştiriler yönelten Hilmioğlu, Cumhuriyet'e yönelik tehditlerin AK Parti hükümeti döneminde tepe noktaya ulaştığını ileri sürdü. Hilmioğlu, bu siyasal anlayışın cumhurbaşkanı olması ile tehditlerin bu tepe noktadan da ileriye gideceğini iddia etti.

Programda 14 Nisan'da yapılacak mitinge öğrencileri ve akademik personeli ile katılacaklarını ifade eden Hilmioğlu, "Cumhuriyet'i, Atatürk'ü sevenleri, laik Cumhuriyet'te çağdaş birey olarak yaşamak isteyen insanları Cumhuriyet'e sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi. Hükümeti eleştirmek için siyasetçi olunması gerekmediğine vurgu yapan Hilmioğlu, şunları söyledi: "Bu konuşmaları yapmak için illa siyasetçi olmak gerekmez. İnsanlar fikirlerini her açıdan ifade edebilirler. Siyasi mevkilerde bulunanların aldığı kararları eleştirebilirler. Üniversite hocaları her ortamda düşüncelerini ifade eder. Üniversiteler her türlü siyasi kararı eleştirebilir. Bu onların en doğal hakkıdır."

Rektör Hilmioğlu program sunucusunun siyasete girip girmeyeceğine ilişkin sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Ülkeye hizmet için varım. Hangi makam, mevki olursa olsun benim için fark etmez. Benim babam da bir parlamenterdi. Şimdi eskisi kadar siyasete soğuk bakmadığımı söyleyebilirim. Kamuoyundan bir talep olur, bu talep ilgili partinin kurulları tarafından tartışılır uygun görülürse eskisi gibi soğuk bakmayacağımı söyleyebilirim."

HİLMİOĞLU ÖRGÜT LİDERİ GİBİ DAVRANIYOR..
AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun bir üniversite rektöründen ziyade bir örgüt lideri gibi konuştuğunu kaydetti.

Başkurt, "Hiçbir üniversitenin rektörünün üslubu bu kadar sert ve gerginleştirici olmamıştır. Hilmioğlu siyasi partinin lideri de değil adeta bir örgüt lideri gibi beyanatlar veriyor. Ağza alınmayacak sözler, inançlı kesime, dindar insanlara örümcek kafalı diyebilecek kadar küçülen, hazımsız, fikre, bilime tahammülü olmayan, Malatya'nın sanayisine zerre kadar katkı sunmayan bir insanı Malatyalılara havale ediyorum." dedi. Rektörün 1,5 yıl görev süresi kaldığına, bu nedenle bir taraftan siyasete hazırlandığına değinen Başkurt, "Ben bunu medeni bulurum, demokratik bulurum. Gelsin milletle karşılaşsın, milletle barışsın. Milletin seçtiği milletvekilleriyiz daha elimizi tutmadı. 'Seçilmiş insanları tanımıyorum' üslubunu son derece kınıyorum." şeklinde konuştu. Rektörün Türkiye Cumhuriyeti başbakanına 'baş bayi' dediğini hatırlatan Başkurt, "Eleştiriye açığız. Ama üslubu Malatya'yı sürekli germektedir. Çoğu gitti azı kaldı, süresi daraldı, şimdi hangi siyasi partiye kapağı atarım düşüncesinde." dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız