SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Söğütlü Cami Onarılacak

A- A+ PAYLAŞ

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Söğütlü Camii ile caminin bulunduğu bölgedeki Vakıflara ait dükkanların ve pasajın onarımı yapılacak. Onarım çalışması nedeniyle Söğütlü Camii Pazartesi gününden itibaren ibadete kapatılacak.

Edinilen bilgiye göre yaklaşık 25 yıl önce eski Söğütlü Camii yıkılarak mevcut camii ve işyerleri o dönemde Cami Yaptırma Derneği öncülüğünde Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yapılarak camii hem ibadete açıldı, hem de işyerleri Vakıflar Bölge Müdürlüğünce kiraya verildi.

Camii ve işyerlerinde yaşanan sıkıntıların çözümü için Vakıflar Bölge Müdürlüğünce onarım kararı alındı. Alınan karar sonrasında ihaleye çıkarılan Söğütlü Camii ve işyerlerinin onarımı ihalesini alan firma ile yer teslimi yapıldığı bildirildi.

Onarım çalışmaları nedeniyle Söğütlü Camii’nin Pazartesi gününden itibaren ibadete kapılacağı bildirildi. Yürütülecek çalışmalar nedeniyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Müftülük arasında yapılan görüşmelerin ardından Bölge Müdürlüğünce Müftülüğe resmi bir yazı gönderilerek çalışmalara Pazartesi gününden itibaren başlanacağı bildirildi.

Bu nedenle Söğütlü Camii ibadete kapatılacak.

Edinilen bilgiye göre, ihaleyi alan firmanın çalışmalarını yoğun bir şekilde yaparak Camii’nin kısa sürede yeniden ibadete açmaya çalışacağı, bu sürenin 1 Ağustos’ta başlayacak olan Ramazan ayına yetiştirilmesinin planlandığı ifade ediliyor.

Bu arada, onarım çalışmaları kapsamında işyerlerinin de belirli sürelerle kapanacağı belirtilirken, işletmecilerin yaz döneminde satışların yoğun olabileceği gerekçesiyle buna sıcak bakmadıkları ancak, onarım çalışmalarının da mevsim itibariyle bu dönemde yapılmasın gerektiğinden bazı sıkıntıların zorunlu olarak yaşanacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız