SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbe Girişiminin 'ŞOK' Gözaltıları Malatya'dan..

0
Güncellendi - 2016-07-18 05:02:08
Darbe Girişiminin 'ŞOK' Gözaltıları Malatya'dan..
A- A+ PAYLAŞ

  • 2. Ordu Komuta Kademesi'ne darbe gözaltısı.. Ordu Komutanı, Kurmay Başkanı, 2 Yarbaşkanı olmak üzere 4 general gözaltına alındı.

Malatya’da darbe kalkışmasına kapsamında yürütülen soruşturmada 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti gözaltına alındı. Huduti, darbeden dolayı gözaltına alınmış olan en üst rütbeli muvazzaf asker oldu.

Adliye kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe kalkışmasına yönelik yürütmüş olduğu soruşturma kapsamında, polis ekiplerinin 2. Ordu karargahına girmesinin ardından 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 2. Ordu kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ve 2 Tuğgeneral ile birlikte 160 askeri personel hakkında gözaltı kararı verilerek, gözaltı işlemi yapıldı.

Darbecilerden birinden ele geçirildiği öne sürülen, darbenin gerçekleşmesi halinde yurt çapında ilan edilecek Sıkıyönetim'de illerde görev yapacak sıkıyönetim komutanlarının listesini içeren bir belgeye göre, bu durumda Tümgeneral Avni Angun'un Malatya Sıkıyönetim Komutanı, Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili'nin ise Malatya Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı olarak görev yapacakları belirtiliyor.

valitoprakkomutanhudutiÖte yandan, Ordu Karargahında ölü olarak bulunan binbaşının ise darbe yanlısı olduğu belirtildi. Halen darbe yanlısı bir yarbay ile bir yüzbaşı ise tedavi altında tutuluyor.

Vali Mustafa Toprak, öğleden sonra 2. Ordu Karargahı'ndaki direnişin kırılmasından sonra yaptığı açıklamada, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Angun'un görevlerinin başında olduklarını, 2'si general 11 rütbelinin yanı sıra 2. Ordu ve 7. Üs'ten 157 askeri personelin gözaltında olduklarını bildirmişti.

Ancak, sürdürülen soruşturma ve alınan istihbaratlar sonucu, saat 17.00 sıralarında 2. Ordu Komutanı Huduti ile Kurmay Başkanı Angun'un da darbe girişimine dahil oldukları gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenildi.

Saat 20.40'da, polis ekiplerine Altay Kışlası'ndan herhangi bir araç ya da personel çıkışına kesinlikle izin verilmeyeceği talimatı iletildi.

20.45 sıralarında, 2. Ordu Karargahı'nın arka çıkışından 2 askeri aracın çıktığı yolundaki vatandaş ihbarı üzerine, içerisinde toplam 25 kişi bulunan araçlar polis ekipleri tarafından durduruldu.

KARARGAHTA POLİS ARAMASI..

Malatya'daki 2. Ordu Komutanlığında arama yapıldı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında kışladan açılan ateş sonucu bir sivilin vurularak yaralanmasının ardından komutanlıkta İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince arama gerçekleştirildi.

Ekipler, arama sırasında kışlanın önündeki Mehmet Buyruk Caddesi'ni trafiğe kapattı.

VALİDEN TEŞEKKÜR..

Bu arada Vali Mustafa Toprak da, twitter hesabında yayınladığı mesajda,  darbe kalkışmasına karşı dik duran vatandaşlara ve güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Pano03

ARŞİV FOTO: Üsteki fotoğrafta Vali Toprak ve Orgeneral Huduti. Aşağıdaki fotoğraf 29 Haziran'da Vali Mustafa Toprak'ın, 2. Ordu Karargahı'na yaptığı iade-i ziyaret sırasında çekilmişti. Fotoğrafta önde sol baştaki 2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti, önde sağdaki 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Angun, karargahtan Vali Toprak'ı uğurlarken.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- AA

paşa

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • ABUZER (7 yıl önce)
    Allah cümlemizin yâr ve yardımcısı olsun AMİN (+_+)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali veli (7 yıl önce)
    Savcılığa olacaktı
    0
    0
    Yanıtla
  • Lilisansar (7 yıl önce)
    Biz savasirken bu suriyeliler nerdeydi bunlar bu devledin ekmegini yardimini almadimi gorursunuz bidaki darbeyi bunlar yapar bunlara vatandaslik falan vermeyin bunlara yazik gunah demeyin asil yazik gunah diyecegimiz kisiler dun gece sokaklarda vatan aski icin olen sivil vatandaslardir bidahada suriyeli lere yardim yazik demeyin bidaki darbeyi bunlar vurur bize
    0
    0
    Yanıtla
  • onuncu köy sakini (7 yıl önce)
    film devam ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (7 yıl önce)
    Devlet ve millet olarak çok büyük bir sınav vermektedir iç ve dış düşmanlara karşı Rabbim milletimize yardım etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazandogan (7 yıl önce)
    tek kurtulusumuz amerika ve israille iliskilerimizi gozden gecirmek onlardan bize dost olamaz muttefikler cemaat liderini beslemez devletimizin istihbarat teskilatinin bu olaydan haberi olmamasi beni cok uzdu insallah burdan ders cikaririz ve baskomutanimiz gerekli tedbirleri alir alacagindanda eminiz.dik duran malatyaya selamlar.
    0
    0
    Yanıtla