SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şok İddia

A- A+ PAYLAŞ

ABD'li emekli NATO generali John Sheehan, 1995'te Bosna Savaşı sırasında meydana gelen Srebrenitsa katliamının, eşcinsel askerlere kısmen açık Hollanda ordusunun zayıflığı nedeniyle engellenemediğini söyledi. Sheehan 'Bunu bana Hollanda'nın eski genelkurmay başkanı söyledi' ifadesini kullandı.

1997'de emekli olan Sheehan, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde, ABD ordusu içinde eşcinsel askerlere karşı olduğunu anlatırken komite üyelerini şoke eden ifadeler kullandı.

Bosna'nın Srebrenitsa kentinde aralarında çocukların da bulunduğu 8 bin Boşnak erkeğin öldürüldüğünü hatırlatan Sheehan, Birleşmiş Milletler barış gücü bünyesinde kenti korumakla sorumlu Hollandalı askerleri yetersiz teçhizata sahip olmakla eleştirdi. Sheehan, "Hollanda askerleri güçten düşmüştülerdi, zayıf idare ediliyorlardı, Sırplar kente geldi, askerleri telefon direklerine bağladı ve Müslümanları öldürdü. Bu olay, II. Dünya Savaşı'ndan beri Avrupa'daki en büyük katliamdı" dedi.

HOLLANDA: ÇOK SAÇMA

Şüpheli bir tavırla söz olan Komite başkanı Levin ise, Sheehan'a, "Hollandalı yetkililer size askerlerin olayı engellemedeki başarısızlığın nedeni olarak, orduda eşcinsel askerlerin görev yapması olduğunu mu anlattı?" diye sordu. Amerikalı emekli general ise bu soruya, "Evet. Sorunun bir parçası olarak bunu da dahil ettiler. Bunu bana Hollanda'nın eski genelkurmay başkanı söyledi" diye cevap verdi.

Açıklamaların ardından konuyla ilgili olarak yabancı bir haber ajansına demeç veren Hollanda Savunma Bakanlığı sözcüsü Roger Van de Wetering, emekli general Sheehan'ın sözlerini "anlamsız" olarak niteledi. Wetering, "Böyle bir kademeye yükselmiş birisinin bu türden sözler söylemesi inanılmaz. Srebrenitsa'da yaşananlar tam bir dramaydı. Ancak bununla ilgili eşcinsel askerlerle bağlantı kurmak çok saçma" dedi.

Sırp güçler, 1995'te Srebrenitsa'da 8 bin Boşnak erkeği öldürmüşlerdi. Uluslararası Adalet Divanı bu katliamın 'soykırım' olduğunu açıklamıştı. Boşnakları korumakla görevli Hollandalı askerler olan biteni seyretmekle suçlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız