SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sokağımıza Dokunmayın!.'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin mahallelerin sınırlarını yeniden düzenleme kapsamında Sarıcıoğlu Mahallesi’ne adını veren Sarıcıoğlu Sokağı’nı bir başka mahalleye bağlayacak olması tepkilere neden oldu.

 

Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Şinasi Sucu, Malatya Belediyesi’nin mahallelerin sınırlarını yeniden yapılandırma konusundaki çalışmalarının gerçekçi temellere dayanmadığını belirterek ‘Sarıcıoğlu Malatya’nın en eski mahallelerinden birisidir. Sarıcıoğlu Sokak da mahallemize adını veren, adeta mahallemizin temel taşı niteliğindeki bir sokaktır. Bu sokak Malatya Belediyesi tarafından başlatılan yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında Halfettin Mahallesi’ne bağlanmak isteniyor. Bu durumdan sadece Sarıcıoğlu Sokağı’nın sakinleri değil bütün mahalle halkı rahatsız. Sokağımıza dokunmasınlar’ şeklinde konuştu.

 

Sarıcıoğlu Mahallesi’ne adını veren Sarıcıoğlu Sokağı’nın mahalleden kopartılmasına yönelik tepki ve şikayetlerini Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a iletmelerine karşın herhangi bir cevap alamadıklarını söyleyen Muhtar Şinasi Sucu, ‘Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’la sokağımızın mahallemizden koparılmaması için temasımız oldu. Ancak herhangi bir sonuç alamadık. Mahalle halkını ve muhtarları ilgilendiren böyle bir konuda ne mahalle halkının ne de muhtarların görüşü alınıyor. Sonra da ortak akıldan ve halkla birlikte yönetmekten bahsediliyor. Çevreyolunun altına bugüne kadar doğru-düzgün bir hizmet gelmedi. Hizmetten vazgeçtik şimdi mahallemizi parçalıyorlar’ diye konuştu.

 

Muhtar Sucu’dan AKP Milletvekili Öznur Çalık’a Çağrı: Mahallene Sahip Çık…

Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Şinasi Sucu, mahallenin bütünlüğünün korunması ve mahalleye adını veren sokağın bir başka mahalleye bağlanmaması konusundaki taleplerini AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a da ilettiklerini ifade ederek, ‘Konuyu Sayın Öznur Çalık’a da ilettik. Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’la görüşeceğini ifade etti. Ama bir sonuç alınamadı. Sayın Öznur Çalık da bizim mahallemizde yetişen bir siyasetçi. Mahallemizin eski bir sakini. Mahallemize adını veren sokağın bizden koparılmasın istemiyoruz. Bu konuda Sayın Çalık’tan yardım talep ediyoruz. Sayın Öznur Çalık mahallesine sahip çıksın’ dedi.

 

Bu arada Sarıcıoğlu Sokak sakinleri de Mahalle Muhtarı Şinasi Sucu ile görüşerek sokağın mevcut durumunun korunmasını istediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız