SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sokak Esnafları Sergisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:58:56
Sokak Esnafları Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Antalya’da 3-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 2. Anadolu Kültür festivaline katılan tek belediye Battalgazi Belediyesinin büyük ilgi gören ‘Dünden Bugüne Sokak Esnafları Ahşap Karikatür Sergisi’ni Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’na taşıdı.

Malatya Milletvekili Cemal Akın, Avrupa Malatyalılar Federasyonu Başkanı Murat Alabaş ve federasyon üyeleri Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan eşliğinde Kervansarayı’da açılan sergiyi gezdi. Gürkan, Osmanlı döneminde sokaklarda gelir sağlamaya çalışan esnaflarla günümüzde işletmeler haline gelerek gelir sağlayan esnafların karşılaştırıldığı sergideki 22 eserin Nıght Art tekniğiyle yapıldığı belirtti.

Gürkan, Anadolu’yu ana yurt yapan Battalgazi’nin sosyal kültürel özelliklerinin tanıtımı noktasında açmış oldukları serginin iki hafta boyunca açık olacağını belirterek herkesi sergiye davet etti.

İlçe de bulunan okullardaki öğrencilerin ziyaretçi akınına uğrayan sergide Karikatürist Mehmet Düzenli, daha önce hiçbir yerde kullanılmayan Nıght Art tekniğiyle yapılan eserlerin tamamının ahşap ve demirle yapıldığını ifade etti. Karikatürist Düzenli, günümüzdeki esnafların 11 adet karikatürü, 11 adette Osmanlı döneminde sokaklarda seyyar esnaf karikatürü yaptığını dile getirerek, Antalya’da ilk defa karikatür sergisinin yapılmasının ise ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız