SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sokak Hayvanları İçin

0
Güncellendi - 2016-03-28 20:29:40
Sokak Hayvanları İçin
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, şimdi de sokak hayvanları için doğal ortamda ‘Geçici Hayvan Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezi’ yapıyor.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre; geçtiğimiz yıl Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Yeniköy mevkiindeki 128 dönümlük alanda inşaat çalışmalarına başlandı.

Hayvanlar için her türlü konfor mevcut

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; 128 dönümlük alanda Geçici Hayvan Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezi projesi gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz aylarda ihale edilen ve yer teslimi yapılan proje içerisinde; hayvanlar için müşahede, poliklinik, ameliyathane, röntgen, ultrasonografi bölümleri, ilaç ve tıbbi malzeme, mama-yiyecek ve malzeme depoları, yavrulu anne bölümü, sahiplendirilecek hayvanlar için açık ve kapalı kafesler, yaşlı hayvan bölümü ile idari birimler, kafeterya ve toplantı salonu bulunuyor.

Projenin %40’ı hibe destekli

Yaklaşık 5 milyon liraya malolacak proje kapsamında ayrıca 128 dönümlük alanın etrafı taş duvar ve tel örgü ile çevrilecek. 5 milyonluk maliyetin yüzde 40’lık bölümü ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı hibesiyle karşılanacak.

18 Ayda tamamlanacak

İhale şartnamesinde 18 ayda bitirilmesi gereken Geçici Hayvan Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezi’nin daha kısa bir süre içerisinde bitirilmesi planlanırken, 128 dönümlük alanın doğal ormanlık özelliğinin korunacağı kaydedildi.

Çakır: Malatya için önemli bir proje

Yapılan yatırım, hizmet ve düzenlemelerle son yıllarda yaşam standartlarının yükseldiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ‘Geçici Hayvan Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezi’nin hayvan hakları açısından Malatya için önemli bir proje olduğunu söyledi.

Başta İslam Dini olmak üzere, Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin de hayvanların incitilmemesi ve eziyet edilmemesi yönünde telkinleri olduğunu belirten Başkan Çakır, “Malatya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Müdürlüğü olarak sokak hayvanları için MAL-ET arkasında bulunan Geçici Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezi’nde hizmetlerimiz devam ediyor. Ancak bu alanın kısıtlı olmasının yanı sıra, hayvanların alışık oldukları doğal ortamda gerekli tedavi, beslenme ve diğer işlemler için yaptığımız araştırmalar neticesinde Yeniköy mevkiinde Orman Bakanlığı’na ait olan güzel bir alan tespit ettik. Yaptığımız girişimler sonucunda 128 dönümlük bu alanı Belediyemize tahsisini yaparak, sokak hayvanları için Geçici Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezi olarak proje hazırladık. Geçtiğimiz aylarda da ihalesini yaparak, kazanan firmaya yer teslimini yaptık. Şu anda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah kısa bir süre içerisinde projeyi bitirerek hizmete sunacağız. Bu projenin bitmesiyle birlikte birçok projede olduğu gibi bu projede de Malatya olarak örnek teşkil edeceğiz” dedi.

Bülten

Pano01e

a6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • kaan can (8 yıl önce)
    resimlerden anladığım kadarıyla yol kenarında ve köylere çok yakın mesafede , ağaçlarda bir güzel her zamanki gibi kesilmiş, tebrikler güzel bir proje yer seçimi de harika, emeği geçenleri tebrik etmek lazım(!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (8 yıl önce)
    Tebrikler...
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir hoca (8 yıl önce)
    güzel işlerde tabiki destekciniz eleştirmek kadar takdirde önemlidir
    0
    0
    Yanıtla