SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sokak Hayvanları Kısırlaştırılıyor

0
Güncellendi - 2016-10-07 21:43:38
Sokak Hayvanları Kısırlaştırılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevi’nde sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Geçici Bakımevi’nde sokak köpeklerini kısırlaştırma ve tedavi hizmetleri yapılıyor.

Malatya’nın Büyükşehir statüsüne geçtiği 2014 yılında 708 adet, 2015 yılında 914 ve bu yılın başlarından günümüze kadar 534 adet olmak üzere 3 yılda toplam 2156 sokak köpeği rehabilite edildi. Hayvan Kısırlaştırma ve Geçici Bakımevi’nde 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümlerine göre işlemler yapılıyor. İlçe belediyeleriyle koordineli olarak sürdürülen çalışmalarla sokak hayvanları kısırlaştırılıp, aşıları yapıldıktan sonra küpeleri takılarak alındıkları yerlere bırakılıyorlar.

Ameliyatları yapılan sokak hayvanlarına ihtiyaç duyulan tedavileri de bu merkezde yapılıyor. Ayrıca sahiplendirme çalışmalarının gerçekleştirildiği merkezde bu yıl içinde 150 sokak köpeğinin sahiplendirildiği kaydedildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • murat (7 yıl önce)
    sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan bir vatandaşın şikayetine bir belediye yetkilisi korkmayın onlar kısırlaştırıldı diye cevap verince vatandaşın cevabı beni kopardı: ben tecavüz ediyor demedim, saldırıyor dedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet, anlatılan meşhur hikayedir neredeyse her belediyede... Ancak o konunun devamı şudur; kısırlaştırıldığı için saldırganlığı azalır ve ısırgma gibi zarar vermez. sadece belki havlar... tabi küpesi olanlar böyledir. küpesizse derhal belediyeye haber vermeniz gerekir. belediyeler de ilgili yasa hükmünce sokak köpeğini bulunduğu yerden alır, kısırlaştırıp, küpesini taka, tedavi tamamlanınca yine aldığı yere bırakır. mevzuatın emri böyledir. sokak hayvanları kent estetiği için gerekli unsurlardır. özellikle çocuklarda hayvan sevgisinin gelişmesi ve merhamet duygularının pekişmesi anlamında da gereklidir... Bunlar tabi bilinen hususlar, bu vesileyle tekrar etmiş olduk... saygılar...
    0
    0
    Yanıtla