SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sokak Hayvanlarına Pugedon

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:00:21
Sokak Hayvanlarına Pugedon
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından sokaktaki sahipsiz hayvanların açlık sorununu çözecek ve geri dönüşüme katkı sunacak olan Pugedonlar hizmete sunuldu. İlk etapta 5 adet alınan Pugedon, Sokak Hayvanlarını Besleyen Geri Dönüşüm Ünitesi’nin ilki eski Belediye Meydanı’nda hizmete sunuldu. Buradaki programa, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Doğa ve Hayvanlar İçin El Ele Derneği Başkanı Gülsüm Fırat, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Filiz Yenier Erdem ve çok sayıda hayvansever katıldı. Burada ilk olarak konuşan Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Kenan Güzel, Sokak Hayvanlarını Besleyen Geri Dönüşüm Ünitesi hakkında bilgi vererek, “Pugedon güneş enerjisi ile çalışan, bir yandan çevreyi temizlerken bir yandan da sokaktaki sahipsiz hayvanların açlık sorununu çözecek kombine bir makinedir” diye konuştu.

Malatya Doğa ve Hayvanlar İçin El Ele Derneği Başkanı Gülsüm Fırat ise, Sokak Hayvanlarını Besleyen Geri Dönüşüm Ünitesi’nin hizmete sunulmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, sokaktaki sahipsiz hayvanların açlık sorununu çözme adına önemli bir adımın atıldığını belirterek, “Belediyemizin Çevre Koruma Müdürlüğü’nün organize ettiği, finansmanını sponsorlar vasıtasıyla karşıladığı doğal dönüşüm, “her atık çöp değildir” anlayışı içerisinde sokak hayvanlarını besleyen, geri dönüşüm ünitesinin ilki kurulmuş oldu. Beş ünitemiz şehrin muhtelif yerine monte edilecek. Daha sonra bunu genişleterek sokak hayvanlarının aç kalmaması ve korunması noktasında, belediye olarak göstermiş olduğumuz hassasiyetin devamı noktasında, ayrıca artık pil, pet şişeler ve şişelerde burada geri dönüşümde toplanarak, çevreye zarar vermemesi anlamında, önemli bir hizmet anlayışını Malatya'ya getirdik diye düşünüyorum. Bu hizmetimiz herkese hayırlı olsun” dedi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci de, “Battalgazi Belediyemize ve sokak hayvanları derneğine bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Malatya’da bir ilk olması gerçekten farkındalık oluşturdu. Biz, inancımız gereğince bütün canlıları kutsal sayıp, onların yaşaması için elinden geleni yapan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Sokak hayvanlarına duyduğumuz hassasiyet ve çevre kirliliğini önleyici bu güzel projeler, AK Parti belediyeleri sayesinde gerçekleşmektedir. Bundan dolayı Battalgazi Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, “Öncelikle Büyükşehir Belediye başkanımızın da bir hayvan sevgisi olduğunu bilen birisi olarak, diğer dernek başkanımız, hayvan sevenler derneği ile ilgili yapmış olduğu çalışmalar vardı. Orada köpeklerin kısırlaştırılarak hayata dönmesi ile ilgili güzel bir çalışma yapmışlardı. Şimdi Battalgazi Belediye Başkanımız büyük bir farkındalık yaparak, sadece çöp değil, o çöpten bir hayvanın kurtulacağı çok güzel bir proje hazırlamış. Bundan dolayı çevre müdürüme ve başkanıma sonsuz teşekkür ediyorum. Belediye başkanım şimdi bu mekanizmadan 5 tane kuracak. Sonra şehrin muhtelif yerlerine monte edilecek. Doğadaki tüm canlıları korumamamız gerekir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız