SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sokak İftarı' Ne Zaman, Nerede?

0
Güncellendi - 2016-06-08 20:00:36
'Sokak İftarı' Ne Zaman, Nerede?
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve gezici aş evi ile her akşam bir mahallede verilen iftar yemekleri kapsamında, sokak iftarları da düzenleniyor.

Kardeşlik ve paylaşma duygularının arttığı dünyanın en güzel ve özel ayı olan Ramazan Ayı’nda Malatyalıları aynı sofranın etrafında buluşturmayı amaçlayan sokak iftarları programının ilki Seyran Mahallesinde, Büyükşehir Belediyesine ait Semt Konağında gerçekleştirildi.

İftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, bazı daire başkanları, şube müdürleri, Seyran Mahalle Muhtarı Zihni Dönmez ile mahalle sakinleri katıldılar.

İftardan önce kısa bir selamlama konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan ayının bir fırsat ayı olduğunu, bu fırsatları insanların iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

iftar2Malatya’da Ramazan Ayının dolu dolu yaşandığını vurgulayan Başkan Çakır, “Sokak iftar programları ile zaman zaman insanlarımızı bir araya getirerek birliğimizi, beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Sıcak yemek dağıtımımız var. Sokak iftar programlarımızın yanı sıra Aspuzu gecelerimiz var. Ramazan ayının iklimine uygun yapılan konuşmalar, dini sohbetler, Kur’an tilavetleri, ilahiler var. Ramazan ayı demek aynı zamanda yardımlaşma ayı demektir. Dar gelirli, muhtaç insanlarla bir araya gelip, onların sofralarına oturup iftar açmak farklı anlamlar taşıyor. Bu anlamda ülkemizde Ramazan şükürler olsun ki çok güzel yaşanıyor. Huzur ve barış iklimi Ramazanla daha da artıyor. Bu iklimin daima devam etmesini diliyor ve Ramazan ayınızı tebrik ediyorum” dedi.

Ramazan Ayının Müslüman toplumların en önemli zaman dilimlerinden bir tanesi olduğunu belirten Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise konuşmasında, “Burada soframız, kardeşliğimiz, paylaşmamız her Ramazan olduğu gibi bu Ramazanda da çok güzel. Ramazan ayının ortak bir yanı ise bir şeylerin paylaşıldığı bir aydır. AK Partili belediyelerin geleneksel hale getirdiği toplu iftar yemekleri farklı anlamlar içeriyor. Bir ekmeği bir lokmayı paylaşıyoruz. Birbirimizin gözünün içene bakarak ekmek yiyor, çorba içiyoruz. Bu kutsal atmosferi hep birlikte yaşıyoruz. Belediyemizin Yeşiltepelilere kazandırdığı semt konağımızda, güzel mekânda hep birlikteyiz. Biz ortaklıklarımızı çoğalttıkça birliğimiz, beraberliğimiz, muhabbetimiz ve gücümüz daha da artacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iftar yemeği verilirken, gezici aş evi tarafından da her akşam bir mahallede iftar yemeklerinin dağıtımı yapılıyor.

Bülten

iftar3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız