SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sokak Köpekleri Kısırlaştırılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:23:32
Sokak Köpekleri Kısırlaştırılıyor
A- A+ PAYLAŞ
 
Orduzu Belde Belediyesi tarafından sokak köpeklerini kısırlaştırma çalışması yapıldı. 
 
Orduzu beldesinde sokaklardan toplanan 100 civarında sokak köpeği, kısırlaştırılarak hayvan barınağına teslim edildi. Orduzu Belediyesi "Kısırlaştır-Aşıla-Yaşat" kampanyası çerçevesinde bir veterinerlik şirketiyle yaptığı sözleşme ile bir hafta boyunca gece toplanan köpekler, belediyenin arkasına kurulan seyyar ameliyathanede ameliyat edilerek kısırlaştırıldı. Ameliyat edilerek kısırlaştırılan köpekler üç gün gözetim altında tutularak sağlıklarına kavuşmaları sağlandıktan sonra hayvan barınağına teslim edildi.
 
Veteriner Hekim Buğra Çalışkan, "Kısırlaştırma çalışması sonrasında hayvanın kuduz aşısını, hastalıklara karşı bütün paraziter tedavilerini yaptıktan sonra küpeliyoruz. Halkımız sokakta mavi küpeli bir köpek gördüğünde bilecek ki, o köpeğin aşıları yapılmıştır. Yani o köpek sağlıklıdır" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız