SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sokak Oyunları Şenliği

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:09:07
Sokak Oyunları Şenliği
A- A+ PAYLAŞ

Yakınca Mahallesi, Yakınca Caddesinde düzenlenen 2. Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliğinde çocuklarla birlikte anne ve babalar doyasıya eğlendi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından “2. Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği” kapsamında 7’den 70’e tüm katılımcılar, topaç (develeme) çevirdi; ip atlayıp uçurtma uçurdu. Yeşil Konak Öğrencileri tarafından seslendirilen müzik dinletisi ve Yeşilyurtspor Kulübü Tekvando öğrencilerinin spor gösterisi ile başlayan etkinlik, çuval yarışması, model uçak gösterisi ve uçurtmaların gökyüzüne bırakılmasıyla katılımcılara güzel bir gün yaşattı. Etkinlik yapılan ikramlar ve oyunlarla devam etti. 

POLAT, “ÇOCUKLARIMIZ, MODERNLEŞME VE SANAYİLEŞMENİN GETİRDİĞİ OLUMSUZLUKLARDAN UZAKLAŞMALI” 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız maalesef günümüz şartları, modernleşme ve sanayileşmenin getirdiği bazı olumsuzluklar nedeniyle taş binalar arasında kalıp çocukluklarını tam manasıyla yaşayamıyorlar.  Yeşilyurt Belediyesi olarak çocuklarımızın bir nebze olsun nefes almalarını sağlamak adına düzenlediğimiz “2. Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği” ile çocuklarımızın güzel bir gün geçirmelerini sağlamaya çalıştık. İnşallah bu etkinliğimizi sürekli hale getireceğiz. Gençlerimiz ve çocuklarımızın keyifli vakit geçirmelerini, doyasıya eğlenmelerini ve sokak oyunlarının tadını çıkarmalarını istiyoruz” dedi.

POLAT, “BU TÜR ETKİNLİKLER KAYNAŞMANIN, BİRLİK VE BERABERLİĞİN, PAYLAŞMANIN OLUŞTUĞU ORTAMLAR”  

"Kültürümüzün bir parçası olan sosyalleşmeyi sağlayan bu tür etkinlikler hiçbir zaman yeterli olmayacaktır" diyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Biz tüm imkânlarımızı kullanarak üzerimize düşen görevlerin en iyisini yapmak için çalışmak zorundayız. Bu etkinlikler ailece çocuklarımızla, iş arkadaşlarımızla, komşularımızla, akrabalarımızla birlikte zaman geçirmenin, birlik ve beraberliğimizin, paylaşmanın oluştuğu ortamlar. Aynı zamanda çocuklarımıza ayrı bir anlam, ayrı bir zevk yaşatıyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak kaynaşmamıza vesile olacak bu kültür ve sosyal etkinliklerimiz daha kapsamlı ve katılımlı devam edecektir” dedi.

Başkan Polat: “Bu etkinlikte emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum.  Kültür Müdürlüğümüz, Fen İşleri Müdürlüğümüz, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve bütün arkadaşlarımız bugün burada çocuklarımızın eğlenebilmesi için bir çalışma seferberliğine girdiler. Sadece çocuklarımız eğlenmedi, büyüklerimizin de burada eğlendiklerini, uçurtma uçurduklarını, topaç çevirdiklerini gördük. Bunlar bizi daha da mutlu etti” dedi. 

BABAHANOĞLU, “ÇOCUKLUĞUMUZDA OYNADIĞIMIZ OYUNLARI HATIRLAMAK GÜZEL”

Yeşilyurt Belediyesine bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür eden Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise, “Bizim eski dönemlerde oynadığımız oyunları tekrardan hatırlatmak ve çocuklarımızın gökyüzüyle buluşmalarını sağlamak adına düzenlenen bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

2. Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliğine; Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı İhsan Gencay, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay,  TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Okul Müdürleri, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri ve davetliler katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız