SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği

0
Güncellendi - 2016-04-24 17:42:29
Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği’nin üçüncüsü düzenlendi. Şenliğe aileleriyle birlikte katılan çocukların heyecanı ve mutluluğu görülmeye değerdi. Şenliğe Suriyeli çocuklarda katıldı.

Kültürel mirasımızın soyut zenginliği olarak kabul edilen Sokak Oyunları, Yeşilyurt Belediyesi  tarafından bugünün çocuklarıyla buluştu.

Geçmişten günümüze ulaşan ve ulaşamayan tüm sokak oyunlarının yaşatılması adına Yeşilyurt Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü tertip edilen “3. Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği” nde çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Çocukların kişisel gelişimine katkı sunmasının yanısıra paylaşma olgusu ve takım ruhunun gelişmesine önemli kazanımlar sağlayan ve her biri zeka ürünü olan sokak oyunlarına sadece çocuklar değil, 7’den 70’e herkes büyük ilgi gösterdi.

Yakınca Mahallesinde tertip edilen şenliğe Vali Yardımcısı Dr.Bülent Güven, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Sessiz Adımlar Spor Kulübü öğrencileri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

ŞAHİN “SOKAK OYUNLARI KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZ”

Yoğun bir katılım altında gerçekleşen şenliğin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, kültürel zenginliklerimiz arasında yer alan sokak oyunlarını yaşatmak adına bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliğine katılımın fazla olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Teknolojinin hızla ilerlediği günümüz dünyasında sokak oyunlarının kaybolmaya başladığını ifade eden Başkan yardımcısı Şahin, “Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Çocuklarımızın mutluluğu her şeye değer. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız maalesef günümüz şartları, modernleşme ve sanayileşmenin getirdiği bazı olumsuzluklar nedeniyle taş binalar arasında kalıp çocukluklarını tam manasıyla yaşayamıyorlar. Yapılan bir araştırma çocukların büyük bir kısmı sokak oyunlarından uzaklaştığını gösteriyor.  Çocuklarımızı yeniden sokak oyunlarına alıştırmak ve bir nebze olsun nefes almalarını sağlamak adına düzenlediğimiz ‘3. Sokak Oyunları ve Uçurtma Şenliği’ ile çocuklarımızın güzel bir gün geçirmelerini sağlamaya çalıştık. Gençlerimiz ve çocuklarımızın keyifli vakit geçirmelerini, doyasıya eğlenmelerini ve sokak oyunlarının tadını çıkarmalarını istiyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak kaynaşmamıza vesile olacak bu kültür ve sosyal etkinliklerimiz daha kapsamlı ve katılımlı devam edecektir. Bu etkinlikte emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum.” dedi.

KAHTALI “SOKAK OYUNLARI PAYLAŞMA VE KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİR”

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, sokak oyunlarını şenlik haline dönüştüren Yeşilyurt Belediyesine teşekkür ederken” Sokak oyunları hepimizin çocukluk yıllarında en fazla oynadığı oyunlardır. Kültürel zenginliğimiz olan oyunları günümüze taşıyarak çocuklar arasında paylaşma ve kardeşlik duygularının pekişmesini sağlayan şenliği geleneksel hale getiren  Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekibine bu anlamlı organizasyondan ötürü teşekkür ederim” dedi.

GÖSTERİLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Yeşilyurtspor Kulübü Taek-wondo takımın gösterisiyle başlayan şenlikte Osmanlı Cenk Sanatı Matrak Gösterisi ve son yıllarda gelişim gösteren Bocce Hamsbel gösterileri ise büyük ilgi gördü.

ÇOCUKLARIN UMUTLARI VE HAYALLERİ GÖKYÜZÜNÜ RENKLENDİRDİ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından dağıtılan ücretsiz uçurtmaların gökyüzüne bırakılması sırasında çocuklar büyük bir heyecan yaşarken, çocukluk yıllarında bu tip oyunlar oynayan büyükler ise eski günlerini hatırlayarak nostaljik anlar yaşadılar. Gökyüzüne bir anlamda umutlarını ve hayallerini uçuran çocuklar güzel bir hafta sonu geçirdi.

SURİYE’Lİ ÇOCUKLARDA EĞLENCELERE KATILDI

Suriye’deki savaş ortamı nedeniyle hayatlarının geri kalan kısmını Malatya’da sürdüren Suriye’li aileler ve çocukları da katıldıkları şenlikle keyifli vakit geçirdiler. Şenliğe katıldıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Suriyeli çocuklar “ Suriye’den geldik bize sahip çıkan Türkiye Cumhuriyetine çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel misafirperverlik görüyoruz, hepinize minnettarız. Bugünde Yeşilyurt Belediyesinin şenliğine katıldık, çok mutluyuz, eğleniyoruz” şeklinde konuştular.

Vali Yardımcısı Güven, AKP İl Başkanı Kahtalı ve Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları da çocuklarla birlikte topaç çevirip oyunlar oynadılar.

Etkinlikler yapılan ikramlar ve çeşitli gösterilerle sona erdi.

Bülten

a3

a4aa5a2

a6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • zeki aydın (7 yıl önce)
    Böyle bir rezillik görmedim. Koskoca belediye böyle basit bir organizasyonu eline yüzüne bulaştırdı. İlk defa gittim ve bir daha da gitmeyeceğim. yapamıyorsanız bırakın bu işi. Verin organizasyon şirketlerine onlar yapsınlar. Ya da , seneye benimle iletişime geçin ben, sizlere yardımcı olayım. Uçurtma ve kumanya almak için ağlayan ve ezilen çocukları görmeliydiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Ben böyle rezil bir organizasyon görmedim. Yazık ki ne yazık, o uçurtmalar dağıtılırken izdiham olmaması bir mucize. Beceremiyorsunuz bari yapmayın....
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    İlk defa bu etkinliğe çocuklarımla katıldım , fakat böyle bir rezillik görmedim.Resmen uçurtma ,şapka vs şeyler dağıtılırken can kaybı olmaması tam bir mucize olmuş. Hayatımda böyle düzensiz bir organizasyon görmedim. Bir daha bu bilbordlarda ki reklamları görüpte katılırsam....
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (7 yıl önce)
    basının bu tür yandaşlığı var ya hep insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz. bende ordaydım. rezilliğin haddi hesabı yoktu. sadece işinize geleni yazmışsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki aydın (7 yıl önce)vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya da basın mı var?
    0
    0
    Yanıtla
  • şevket (7 yıl önce)
    Reklam Reklam Reklam Hacı Ugur Polat Bilboard Başkanıdır. Şekil yapar hizmet yapmaz. Bi iş için ararsan bizi değil Büyükşehiri ara der.
    0
    0
    Yanıtla