SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sokak Satrancı'na İlgi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:40:03
'Sokak Satrancı'na İlgi
A- A+ PAYLAŞ

  Satranç Malatya İl Temsilciliği, satrancı yaygınlaştırmak ve herkesin satranç oynamasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği 'Sokakta Satranç Var' projesi Malatya'da büyük ilgi gördü. 

  Türkiye Satranç Federasyonu'nun (TSF) satrancı sokaklara taşıyan yeni projesi yoğun ilgi gördü. Bu kapsamda güzsel organizasyonlar düzenleyen Satranç Malatya İl Temsilciliği 'Sokakta Satranç Var' projesi ile satrancı sokağa taşıdı. 

  Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, "Hem okul sezonu başlarken ülke genelinde satrancı daha görünür hale getirmeyi hem de birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de satranç parklarının yapılmasını sağlamayı amaçlayan proje çerçevesinde güzel organizasyonlar düzenledik. Hakemler ve  antrenörler ellerinde satranç takımlarıyla çeşitli mahallelere ve sokaklara ani ziyaretler yaptılar. Sokak oyunlarına satrancı da eklemeleri hususunda çocuklara önerilerde bulundular ve birlikte satranç oynadılar. Hafta boyunca süren etkinliklerde birçok sokakta satrançla karşılaşan çocuklar sevinçle ve neşeyle satranç oynadılar. Böylece çocuklar sokak oyunlarına satrancı da eklemenin zevkini yaşadılar" dedi.

 Toy, satrancın sadece turnuva salonlarında dört duvar arasından çıktığını ifade ederek, satrancı sokağa taşıyarak, herkesin satranç oynamasını sağladıklarını kaydetti.

  Proje kapsamında sosyal medya üzerinden fotoğraflarda yayınlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız