SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sokakta Satranç Var' Etkinliğine İlgi

0
Güncellendi - 2016-09-14 02:59:53
'Sokakta Satranç Var' Etkinliğine İlgi
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından “Doğru hamleler yapan gençlik için satrancı sokaklara, parklara ve meydanlara taşıyoruz” sloganı ile her yıl okullar açılmadan düzenlenen “Sokakta Satranç Var” projesi  Malatya sokaklarında başladı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen projeye Malatya’da büyük bir ilgi oluştu. Öyle ki fotoğraf çektirmek için Turgut Özal Tabiat Parkını seçen gelin ile damat, satranç oynayarak, projeye destek verdi.

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, 'Sokakta Satranç Var' projesinin ikinci kez düzenlendiğini anımsatarak, projeye Malatyalıların büyük bir ilgi gösterdiğini belirtti.

Toy, projenin “Doğru hamleler yapan gençlik için satrancı sokaklara, parklara ve meydanlara taşıyoruz” sloganıyla düzenlendiğini ifade ederek, “Hem okul sezonu başlarken ülke genelinde satrancı daha görünür hale getirmeyi hem de birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de satranç parklarının yapılmasını sağlamayı amaçlayan proje çerçevesinde tüm sporcular, antrenörler, hakemler ve vatandaş bu tarihlerde sokakta satranç oynama olanağı bulacak. Malatya’da Sokakta Satranç Var Etkinliği, Turgut Özal Tabiat Parkı’ndaki Satranç Şöleni ile başladı.

Sokakta Satranç Şöleni Bayram süresince, okullar açılana dek Kernek Meydanı, İsmet Paşa Hürriyet Parkı, Abdullah Gül Parkı, Fahri Kayahan Bulvarı gibi alanlarda toplu satranç şölenleri ile devam edecek.  Belirlenen merkezlere çok uzak bölgelerde yaşayan satranç severler, kendi bölgelerinde, benzeri etkinlikler düzenleyecekler” dedi.

Toy,  Turgut Özal Tabiat Parkı’ndan bir gelin ve damadın projeye destek amacıyla satranç oynadığını kaydederek, “Proje ilk yılında da Malatya’da ilgi görmüştü. Ancak ikinci yılda renkli görüntüler oluştu. Turgut Özal Tabiat Parkı’nda bir gelin ve damadımızda projeye destek vermek amacıyla satranç oynadı. Projemize gönülden destek veren gelin ve damadımıza ömür boyu mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

satranç1

satranç2satranç3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Serdar Durak (7 yıl önce)
    Bu yararlı etkinliği düzenleyenlerin ellerine sağlık. Sayın Cemal Gürsel Toy bu işe gönlünü ve emeğini koyduktan sonra sıfır noktasından aldığı satranç sporu Malatya'da baş döndürücü biçimde gelişmeye başladı. Malatya'nın bu tür karşılık beklemeden taş üstüne taş koyan azimli insanlara ihtiyacı var.
    0
    0
    Yanıtla