SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sokakta Satranç Var'

0
Güncellendi - 2017-09-13 02:11:47
'Sokakta Satranç Var'
A- A+ PAYLAŞ

Satranç Malatya İl Temsilciliği’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliği renkli görüntülere sahne oluyor. 7’den 70’e herkesin ilgi gösterdiği etkinlik, 17 Eylül’de tamamlanacak.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından organize edilen “Sokakta Satranç Var” etkinliği kapsamında Malatya sokaklarında satranç oynanıyor. Sümerpark, Orduzu Pınarbaşı, Hürriyet Parkında 7’den 70’e herkesin büyük ilgi gösterdiği etkinlik kapsamında satranç sporuna olan ilgiyi artırıyor.

TSF tarafından 2015 yılından bu yana organize edilen “Sokakta Satranç Var” etkinliği ile satranç, parklara, meydanlara, plajlara, piknik alanlarına, bahçelere, dağlara, ormanlara, tarihi ve kültürel mekanlara taşınıyor. Bu etkinliğin en önemli ayaklarından birisi olan Malatya’da da Satranç İl Temsilciliği tarafından farklı alanlarda satranç oynatılıyor. 11 Eylül’de başlayan, ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliği 17 Eylül’de sona erecek.

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliğine Malatya’da yoğun bir ilginin olduğunu, sokakta satranç oynayanların sayısının arttığını ifade ederek,  bu tür etkinliklerin satranç sporuna olan ilginin artmasını sağlayacağını belirtti.

Toy, Malatya sokaklarında çocuk ve gençlerin satranç oynamasının izlemenin büyük bir zevk olduğunu ifade ederek, “Bu etkinlik kapsamında birçok renkli görüntülerle karşılaşıyoruz. Etkinliğimizi yoğun olarak Sümerpark, Orduzu Pınarbaşı, Hürriyet Parkında gerçekleştiriyoruz. Özellikle Orduzu’da doğa fotoğrafı çektirmeye gelen gelin ve damatlarımızda satranca büyük bir ilgi gösteriyor. Hatta bir turnuvada gelin iki maçı aldı, üçüncü maçta ise damada şans tanıdı ve son maç berabere bitti. Bu tür güzel görüntülerin oluşması bizleri mutlu ediyor. Satranç sporunu herkes yapabilir. Bu noktada biz çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Lisanslı sporcuların artması, ülke genelinde birçok turnuvanın düzenlenmesi, satranç sporuna olan ilginin ne kadar arttığının gör göstergesi” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız