SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sokaktaki Çocuk Risk Altında

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Aydın Gönen, sokakta çalışan çocukların risk altında olduklarını bildirdi.

İnönü Üniversitesi'nde, "Çocuklarda suç önleme faaliyetleri" konulu konferans veren Çocuk Şube Müdürü Aydın Gönen, "Suç işleyen çocuklara ceza verilmiyor" anlayışının yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığını söyledi. Gönen, suç işleyen çocuğa ceza verildiğini, ancak indirim uygulandığını vurguladı.

Sokakta çalışan çocukların risk altında olduklarına dikkat çeken Aydın Gönen, sokakta çalışan çocukları tehlikeler beklediğini söyledi. "Sokakta satıcılık yapan çocuklardan alış veriş yapmayın" diyen Gönen, "Sokakta satıcılık yapan çocuklardan ne kadar alış veriş yaparsanız, o kadar sokağa itmiş ve bağlamış olursunuz" ifadelerini kullandı.
"18 yaş altındaki çocuk suç işliyorsa onda bir gariplik vardır" diyen Aydın Gönen, "Sokakta çalışan çocuklara el uzatılır ve sokaktan kurtarılırsa ve onlar iyi kurgulanırsa gelecekleri de iyi olur. Böylece kötü niyetli kişilerin maşası olmazlar" diye konuştu.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın direktifleriyle oluşturulan "Sokakta çalışan çocuk kalmasın" kampanyası hakkında da bilgi veren Gönen, "Sokakda çiklet, simit satan, ayakkabı boyacılığı yapan çocuklar üzerinde çalışma yapıp, onların büyük kısmını ıslah ettik. Bu çocuklar için programlar yaptık. Uçağa bindirdik. Geziler düzenledik. Tiyatro topluluğu kurduk. Çünkü bu çocuklara el uzatılırsa ve ilgilenilirse, kurguları iyi yapılırsa iyi insan olarak yetişeceklerinden emindik" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız