SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Söke Söke Alırız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın büyükşehir statüsüne kavuşturulması için TBMM'de büyük çaba gösteren ve sözünü almasına karşın, bu kez de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "750 bin il nüfusu" koşulunun engel çıkarılmasına tepki gösteren CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, son açıklamayla, AKP'nin sözünden döndüğünü söyledi.

24. dönem için İstanbul'dan aday olan milletvekili Aslanoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Malatya'yı kapsamayan büyükşehir kriterleri ile ilgili görüşü sorulduğunda şöyle konuştu:

"Kimse bizim hakkımızı, hakettiğimizi, hakkımızı elimizden alamaz. Bir ülkenin Başbakanı ve İçişleri Bakanı daha önce açıkladığı, ‘Malatya Büyükşehir oluyor’ sözünden geri dönmemeli. Sayın Başbakan ve İçişleri Bakanı, ‘kararname hazırlandı, gönderiyoruz’ dediler, ama sözlerinden döndüler. Şimdi 750 bin il nüfusu şartını getiriyorlar.

Büyükşehir mantığının daha önce Erzurum’da, Adapazarı’nda, Samsun’da 35 kilometre uzaklığa gittiğini duyduk ama Maraş- Elbistan’a 160 kilometre ötesinin kapsama alınacağını ilk defa duyuyorum. 160 kilometre ötesini Büyükşehir belediye başkanı hangi sihirbazlıkla yönetecek?

Hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Meclis açılır açılmaz, eğer orada olursak, ben ve Cumhuriyet Halk Partisi Malatya temsilcileri, kanun teklifimizi hemen vereceğiz.

Ve seçim biter bitmez, 10 bin duyarlı Malatyalı’nın nüfus kaydını Malatya’ya getirirsek ve kanun öncesi Malatya’nın nüfusu 750 bin’i aşarsa, hadi o zaman bakalım yapmasınlar!. El mi yaman, bey mi yaman? Biz hakkımızı söke söke alırız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız