SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Söktük, Buraya Diktik'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından bazı bölgelerde yapılan düzenlemeler sırasında ağaçların kesilmesi ya da sökülmesine yönelik tepkiler üzerine bu ağaçlardan bazılarının Kiltepe Fidanlığı'na dikildiği belirtildi.

Malatya Belediyesi'nden konuya ilişkin gönderilen bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İdris Alan, son günlerde gündeme gelen ağaç kesimi konusunda, basın mensuplarının da katıldığı bir programla konu hakkında bilgiler verdi.

Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kiltepe Fidanlığı’nda düzenlenen program sırasında, özellikle PTT Caddesi ve çevresinde yapılan peyzaj düzenleme çalışmaları sırasında bazı ağaçların alt yapı çalışmalarını engellemeleri, ayrıca bazılarının da yol aksına uygun olmamaları ve hastalıklı olmaları nedeniyle kesildiğini belirten Park ve Bahçeler Müdürü İdris Alan, şunları söyledi:

“PTT caddesi ve çevresinde yapılan düzenleme kapsamında; kesilen ağaçların yerine ise 10-15 yaşlarında toplam 26 adet akça ağaç, dış budak ve meşe fidanı dikilmiştir.

Bunun dışında Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, yapılan çalışmalar nedeniyle mevcut fidanlar yerlerinden, ağaç sökme - dikme makinası ile sökülmektedir.

Basına da konu olan Devlet Hastanesi ile 2. Ordu İnönü Kışlası arasındaki cadde üzerinde ise yerinde korunabilecek ağaçlar korunmuştur.

Ancak, önceki yıllarda dikimi yapılan bu fidanlar beton zemini kırılmamış olan çukurlara dikilmiştir. Bununla birlikte yapılan yeni düzenleme kapsamında da mevcut kaldırımın yüksekliği de düşürüldüğü için, mevcut ağaçların kökleri yukarıda kalmıştır. Hatta mevcut kaldırımlar kaldırıldığı sırada bu ağaçlardan bazıları da devrilmiştir. Bu yüzden toplam 27 adet fidan bu alandan sökülmüş ve Kiltepe Fidanlığına getirilip dikilmiştir.

Burada dikilen ağaçların gerekli bakımları periyodik olarak yapılmakta, daha sonra da mevsimi geldiğinde başka alanlara götürülerek dikilmektedir.

Öte yandan sökülen bu ağaçların yerine ise; gerekli yol, kaldırım ve peyzaj düzenlemeleri tamamlandıktan sonra 45 adet yeni fidan dikilecektir.”

Park ve Bahçeler Müdürü İdris Alan, daha sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız