SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sol Tüp Açıldı, Sağ 2015'de'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:25:31
'Sol Tüp Açıldı, Sağ 2015'de'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya-Kayseri Karayolu üzerindeki Karahan Tüneli’nde yaşanan sıkıntılara karşın, sol tüpün açıldığını, 175 metresi kalan sağ tüpün ise 2015 başında açılmış olacağını söyledi. 

Milletvekili Çalık, Karahan Tünelindeki çalışmaları inceleyerek, son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Beraberindeki partililerle tamamen açılan sol tüp içerisinde geçiş yapan Çalık, “Tünelin ucu göründü, bu bizim için çok ciddi bir yürek yarası oldu. 2007 yılında milletvekili olduğumuzda önümüzde çözülmesi gereken en önemli karayolu ağı projesi Malatya’yı batı ile buluşturan Malatya-Darende-Kayseri-Ankara Karayoluydu. Karahan Tüneli inşaata başları dediğimiz sırada maalesef zemin etüdünde yapılan çalışmalar neticesinde balçık çıkması dolayısıyla müteahhit firmanın sözleşmede ‘2 sene sonra bitireceğimiz cümlesi’ havada kaldı. Günde yaklaşık yarım metre ilerleyebilecek bir zeminin olması tünelin bugüne kadar uzamasına sebebiyet verdi. Ama binlerce kez şükürler olsun. Sol tüpten giriş yaptık. Tünelin artık ucu görünüyor. Sol tüpteki bin 670 metrelik tünelimiz tamamen açılmış veziyette. Sağ tüpte 175 metre uzunluğunda kapalı bir alan kaldı. 2015’in başı itibariyle sağ tüpte açılmış olacak” dedi.

Çalık, “Tüpün havalandırılması, sinyalizasyon, ışıklandırılması dahil olmak üzere işin ince işleri Erkenek Tüneli ile birlikte ihalesi birlikte yapıldı ve yaklaşık 32 milyon TL tutarında. Malatya halkımız haklı olarak sürekli Karahan Tünelini soruyor. Çok eleştiri aldık. Yaptığımız yatırımın gecikmesi nedeniyle eleştiri aldık. Artık Karahan Geçidi bu tünel sayesinde geçilir hale gelecek” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız