SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soma Protestosu

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:56:19
Soma Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

Soma’da kömür madeninde meydana gelen faciaya tepki için KESK, DİSK ve TMMOB tarafından ortaklaşa olarak bir eylem düzelendi. 

Kız Meslek Lisesi Kavşağı’nda başlayan eylem İnönü Caddesi üzerinden SGK İl Müdürlüğü önünde sona erdi. Emniyet birimleri eylem nedeniyle her hangi bir provokasyon yaşanmaması nedeniyle eylem bitine kadar İnönü Caddesi üzerinde trafik akışını durdurdu.

SGK İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakılırken, kaldırıma serilen beyaz bez üzerine ise kömür, karanfil, somun ekmek bırakıldı. Eyleme bazı okullardan öğretmenlerde derslerine girmeyerek katıldılar.

Eylemde yapılan ortak basın açıklama da, “İş cinayetlerinin artışına neden olan taşeron çalıştırma derhal yasaklanmalıdır. Özelleştirildikten sonra seri cinayetle gündeme gelen tüm madenler derhal yeniden kamulaştırılmalı. İşçi sağlığı ve iş güvenliğini piyasaya devreden iş güvenliği yasası kaldırılmalı, tüm denetim yetkisi emek ve meslek örgütlerine verilmelidir” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız