SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soma'da Büyük Kaza

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:54:28
Soma'da Büyük Kaza
A- A+ PAYLAŞ

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki Soma Holding'e ait olan kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün AFAD ve kurtarma ekiplerinden aldığı bilgiye göre saat 24.00 itibarıyla maden faciasında ölen işçi sayısının 157’ye ulaştığını açıkladı. Başkan Ergün, "Resmi olmayan bilgilere göre 157 ölü, 75 yaralımız olduğunu öğrendik" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Soma Eynez mevkisindeki bir kömür madeninde elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın çıktı. İşçiler ve itfaiye ekibinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın sırasında çok sayıda işçi dumandan etkilendi. 

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ yaptığı açıklamada, “Elektrik trafosunun patlaması sonucu özel sektöre ait bir maden işletmesinde yangın çıktı. Elektrik trafosundaki patlama tam vardiya zamanına denk geldiği için madende çok sayıda işçi bulunuyordu. Yaklaşık 300 işçinin madende mahsur kaldığı bilgisini aldık. Sayı konusunda bir netlik yok. Madende kalan işçilerimize temiz hava verilmeye başlandı.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız