SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Somali'ye Sevgi Eli"

A- A+ PAYLAŞ
MİAD Sevgi Evleri çocukları, Afrika'da yaşanan açlığa katkı sağlamak için "Somali'ye Sevgi Eli" gecesi düzenledi. 
 
Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen şiir dinletisine; Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ve Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın eşi Türkan Kahya ile çok sayıda davetli katıldı. 
 
Afrika'ya yardım kapsamında düzenlenen gecede minikler, kendilerini izlemeye gelenleri mest etti. Minik eller, Afrika için okuduğu şiirlerle izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Gecede 500'e yakın biletin satıldığı ve 5 bin TL'lik yardım toplandığı kaydedildi. 
 
Şiir dinletisi gecesinde bir konuşma yapan Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, MİAD Sevgi Evleri'nde kalan çocukları duyarlılıklarından dolayı kutlayarak, "Biz bilinen şekliyle alan eliz. Ama artık şu bilinmeli ki, bizlerde çocuklarımız ve yüreğimizle birlikte maddi imkanlarımız doğrultusunda veren el olmaya başladık. Her insanın başka bir düşkün insana, yardıma muhtaç insana yardım yaparken belirli imkanları vardır. Bizim de çocuklarımızın imkanı burada şiir okumak. Ben çocuklarımızı
duyarlılıklarından dolayı kutluyorum" dedi. 
 
MİAD Sevgi Evleri Müdürü Alim Yavuz ise, Afrika'da yaşananlara çocukların duyarsız kalamadığını ve örnek bir davranış gösterdiklerini kaydederek, "Somali'de yaşanan açlığa kimse duyarsız kalamazdı. Yaşananları hepimiz televizyondan yüreğimiz yanarak izledik. Bizler Sosyal Hizmetler olarak genelde toplumdan bir şeyler bekleyen, yardım ve destek bekleyen kuruluşlarız. Bunun da devam etmesi gerekiyor. Ama çocuklarımız bana öyle bir teklif yaptı ki, duygulanmamak mümkün değil. Yüreği güzel çocuklarım bana Afrika'ya yardım etmek istediklerini söylediler. Bizde bu şiir dinletisi gecesiyle Afrika'ya yardım etmek istedik. Ben çocuklarımı canı gönülden kutluyorum" diye konuştu. 
 
Yapılan konuşmaların ardından MİAD Sevgi Evleri çocukları, şiir dinletisi sundu. Geceye gelenler, minik elleri alkış yağmuruna tuttu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız