SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soma'nın Umudu Şili !

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:55:11
Soma'nın Umudu Şili !
A- A+ PAYLAŞ

Soma'daki maden faciasındaki bilanço giderek ağırlaşırken, dört yıl önce Şili'deki maden ocağında yaşanan mucize, yakınlarını endişeyle haber bekleyen aileler için bir umut ışığı olmayı sürdürüyor.

2010 yılında Şili'de meydana gelen maden ocağındaki göçük dünya gündeminde uzun süre yer almıştı. 

5 Ağustos 2010'da San Jose bakır ve altın madeninki göçük nedeniyle içeride mahsur kalan 33 işçi tam 69 gün sonra kurtarılmış bu olay dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

İŞÇİLER ÖNCE YAŞADIKLARINI HABER VERDİ: 17. GÜNDE YAŞIYORUZ MESAJI 

Madende kalan işçilerden umut kesilirken 17. gündeki kurtarma çalışmalarında kurtarma ekiplerine bir mesaj ulaştırmayı başarımlardı. Sondaj aletine hepimiz sığınaktayız ve hepimiz sağız mesajını ulaştıran maden işçilerinde gelen bu haberden sonra kapsül çalışması hızlanmış, işçilerin tam olarak bulundukları yer tespit edildikten sonra önhce içeriye hava ve ardından yiyecek gönderilmişti. Madincilere 6 ayrı yerden 15 cm'lik deliklerden yiyecek ulaştırmayı başaran kurtarma ekipleri aynı zamanda işçilere sürekli umut aşılamıştı.

KURTARMAYI DÜNYA TELEVİZLONLARI CANLI YAYINLADI 

Dünya televizyonlarından canlı yayınlanan ve 1,500 gazetecinin yerinde takip ettiği kurtarma operasyonunda işçiler "Zümrüdüanka Kuşu" adı verilen 4 metre uzunluğundaki kapsülle yukarı çekilmişti. Yaklaşık 24 saat süren operasyonda teker teker omuz genişliğindeki kapsülle yukarı çıkarılan madenciler, en uzun süre yer altında hayatta kalma rekorunu da kırdı.

Dünya tarihine geçen bu mucizevi kurtuluş hikayesinin ardından San Jose madeni, ekonomik nedenlerle satışa çıkarıldı...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız