SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soma'ya Kitap Desteği

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:24:54
Soma'ya Kitap Desteği
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Gönüllü Kalem Derneği, Türkiye İyilik Melekleri Derneği ile birlikte Soma'ya Kütüphane kurmak için başlattığı kampanya çerçevesinde 3 bin 500 adet kitap topladı. 

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından, bölgede kurulan Soma Kırkağaç Gençlik Merkezi içerisinde kütüphane oluşturmak için Malatya Gönüllü Kalem Derneği ile Türkiye İyilik Melekleri Derneği ortaklaşa bir projeye imza attı. Gençlik merkezine kütüphane kurmak için ilk etapta kitap toplama kampanyasını başlatan Malatya Gönüllü Kalem Derneği, 3 bin 500 adet kitap topladı.

Gönüllü Kalem Derneği Başkanı Hakan Doğan, 'Soma'ya Kütüphane' kampanyası çerçevesinde dernek olarak hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirterek, kampanyaya büyük ilgi gösterildiğini ifade etti.

Doğan, Soma için 3 bin 500 adet kitap topladıklarını kaydederek, "Soma'da kurulan Soma Kırkağaç Gençlik Merkezi ile ilgili Türkiye İyilik Melekleri Derneği tarafından bize kütüphane kurma yönünde bir talepte bulunuldu. Bize, Soma'da gençlik yaşam merkezi kuracaklarını dile getirdiler. Bizde onlara bu konuda yardımcı olacağımızı söyledik. Bizde gençlik merkezinin içerisine kütüphane kurmak için çalışmalara başladık. Bu kapsamda Temmuz ayı içerisinde kampanyamızı başlattık. Çeşitli Ankara, İstanbul, Adana, Bingöl, Erzurum, Kırklareli, ilçe, yazar ve yayınevleri tarafından kitaplar gönderildi. Şuanda 3 bin 500 adet kitabımız mevcut. Kampanya bitmesine rağmen kitap gelmeye devam ediyor" dedi.

Soma'ya kütüphane kurma çalışmalarının büyük bir kısmını tamamladıklarını dile getiren Doğan, "Yerin tahsisi yapıldı. Oyun ve resim atölyesi ile sinema bölümü yapılıyor. Sinema ve kütüphane bölümünün çalışmaları bu hafta itibariyle başladı. Şuanda kütüphane için dolap ve raf ile Soma'ya gitmek için araç ihtiyacımız var. Bu noktada yetkililerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız