SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sömestr Tatili Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:18:25
Sömestr Tatili Başladı
A- A+ PAYLAŞ

 
Okullarda yarı yıl tatilinin başlaması nedeni ile karne töreni  düzenlendi. Orduzu beldesindeki Elif Şireli İlköğretim Okulu'nda yapılan törene Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Yazgan , Okul Müdürü Orhan Özalp ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. 
 
Törende konuşan Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, "İimizde yaklaşık 170 bin öğrenci bugün ilk dönem karnelerini alıyor öğrencilerimizin karne heyecanını birlikte bu şirin beldemizde güzel okulumuzda gereçleştiriyoruz onlar bizim yarınlarımız kendilerine başarılar diliyorum" diye konuştu. 
 
Velilere, öğrencilerin başarılarına ya da başarısızlılarına ortak olmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise konuşmasında,  " İyi günde kötü günde destek olsunlar. Malum ilimiz soğuk havaların yaşandığı bir dönemde yarıyıl tatili bu günlere denk geldi bu konuda yavrularımıza dikkat edelim onlar tatillerini iyi şekilde değerlendirecekler zaten en önemli destekleri kitap bolca okusunlar ve artakalan zamanlarını dinlenerek geçirmelerini arzuluyoruz dedi bir basın mensubunun "ilimizin eğitimi geçmiş yıllara göre nasıl" sorusuna ise; normal seyrinde devam ediyor müfredata uygun olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Fiziki anlamda il merkezinde sıkışıklığımız var bununda telafisi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Fiziki ortamlar iyileştikçe öğrencilerimizin eğitim düzeyleri de buna paralel gelişiyor buradan tüm öğrencilerimize güzel bir yarıyıl tatili yapmalarını 6 Şubat itibarıyla tekrar birlikte eğitime devam edeceğimizi hatırlatıyor başarılar diliyorum" dedi. Törende, Malatya Okuyor Kampanyası dönem birincilerine hediyelerini yetkililer verdi.
 
ARAPGİR'DE..

 Malatya'nın Arapgir ilçesinde bulunan Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni gerçekleştirildi.  Törene Ercan Turan, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Bayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Özdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akın ve veliler katıldı. Törende öğrencilere karneleri ile başarı belgeleri verildi. Başarılı öğrencilere ise çeşitli hediyeler takdim edildi. 
 
DARENDE'DE..

Malatya'nın Darende ilçesinde de okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle düzenlenen programda öğrencilere karneleri dağıtıldı.  Darende merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, eğitimin önemini anlattı. Kaymakam Mehmet Aktaş ise, "Artık günümüzde eğitim sadece okullarda dört duvar arasında olan bir olgu olmayıp sürekli eğitim kavramı oluşmuştur. Zamandan ve mekandan bağımsız olarak yürütülebilmektedir. Dolayısıyla biz bu ara döneme tatil değilde bir değerlendirme dönemi gözüyle bakmalıyız" dedi. Aktaş okul birincilerine ödül verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız