SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Somuncu Baba Etkinliği

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'nın Darende ilçesinde yapılan 10. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri sona erdi. Nijerya, Hindistan, Bosna Hersek, İngiltere ve Suriye gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye'den binlerce vatandaşın iştirak ettiği etkinlik konserle son buldu.

İlçedeki çim sahada düzenlenen etkinliklere, Vali Ulvi Saran, AKP’li Malatya  Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz ile  Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, akademisyenler ve Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamidettin Ateş katıldı.

Büyük İslam alimi İmam-ı Rabbani hazretlerinin Hindistan'da yaşayan torunu Muhammed Zubeyr ve Bosna Hersek Halil Hulusi Efendi Dergahı temsilcisi Hişam Hafızov birer selamlama konuşması yaptı. Zubeyr ve Hafızov, etkinliklere katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını, binlerce insanla aynı manevi atmosferi teneffüs etmenin güzelliğini yaşadıklarını söyledi.

Hulusi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Yağcı, faaliyet olarak her canlıya hizmeti şiar edindiklerini belirterek "İnsanlığa hizmet misyonunu yerine getiren vakfımız, yaradılanı yaradandan ötürü sevmek şuuruyla hareket etmektedir" dedi.

Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, siyasetçilerin yol, köprü ve diğer fiziki hizmetleri yapabileceğini ancak toplumun gönül ve mimarlarına ihtiyacı olduğunu söyledi. Fındıklı, "Siyasiler olarak biz özgürlük alanlarını genişletirken, huzuru kaim kılmak için çalışırken güzel ahlakı tamamlamak için gelen peygamberimizin varislerinin de eteğinden tutulması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Dünya birincisi Mısırlı hafız Sayed Metvalli Abdelaal'in Kuran okuduğu programda, Bosna Hersek'ten gelen Grup Hamza, Boşnakça ve Türkçe parçalar seslendirdi.

Mehmet Emin Ay'ın tasavvuf musikisi okuduğu ve sema gösterisi yapılan programda Serdar Tuncer şiirler okurken, Uğur Işılak da seslendirdiği parçalarla coşkuyu taçlandırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız