SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Somuncu Baba Etkinliği

A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinde Belediye ve Hulusi Efendi Vakfı tarafından bu yıl 9.'su tertiplenen "Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri" başladı.

9. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinlikleri törenine Sivas Valisi Ali Kolat, AKP Mersin Milletvekili Ali Er, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, sanatçı Kenan Işık ile Hulusi Efendi Vakfı'nın Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Etkinlik Özel Birgül Lisesi salonlarında yapıldı. Hulusi Efendi Vakfı Müdürü Resul Kesenceli, tarihi, milli ve manevi değerleri sözle anlatabilmenin zor olduğunu ifade ederek, "Hacı Bayramı Veli'nin hocası olan ve yaşadığı yüzyıla ışık saçan Somuncu Baba ile onun neslinden gelen Osman Hulusi Ateş Efendi 1914-1990 yılları arasındaki 76 yıllık ömrünü insanlığa adamıştır" dedi.

Hulusi Efendi Vakfı'nın önemli hizmetlere imza attığını ve bu konuda örnek faaliyetler yürüttüğünü söyleyen Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, vakfın ilçeye büyük oranda katkısı bulunduğunu kaydetti.

Törende konuşan Mersin Milletvekili Ali Er, "Anadolu kurtulurken kolay olmadı. Mutlaka bu insan vatan ve millet için canını veren şehitler bu vatanı yurt edindi, bu vatanı yurt edinirken de hayır dualarını aldığımız insanlar çalışkan insanlar vefakar insanlar sayesinde oldu, onun için geçmişimize hep beraber dua etmemiz gerekli minnetle onları anmamız gerekli" şeklindeki ifadeleri kaydetti.

Aynı zamanda Darendeli olan Sivas Valisi Ali Kolat ise "Darendeli olmam nedeniyle Hulusi Ateş'i yakının tanıma fırsatı buldum. Hem sohbetinde bulundum ve hem sofrasında bulundum. Sadece manevi yönden değil, maddi yönden de çok güzel çalışmalar yapan ve vakfın bu noktayla gelmesinde esas başlangıcı vakıf insanı olarak ortaya koyan kişidir. Yaptığı çalışmaları hep beraber gördük, çok büyük katkıları olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Marmara, Ankara, Selçuk, Erciyes ve Hitit, Cumhuriyet Üniversitelerinden 30'a yakın akademiysen ve yazar sempozyumda tebliğlerini sundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız