SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Somuncu Baba Etkinliğine İlgi

A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinde düzenlenen 9. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinliklerine yoğun bir ilgi gösterildi.

Darende Belediyesi ve Hulusi Efendi Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 9. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Kültür Etkinliklerinin anma merasimi Somuncu Baba Camisi avlusunda kurulan dev çadırın altında yapıldı. 14. Yüzyıl erenlerinden Somuncu Baba ile yüzyılımızın yetiştirdiği ünlü divan şairi ve mutasavvıf Osman Hulusi Ateş dualarla anıldığı merasime yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Merasimde Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve ilahiler okundu.

Dua ve merasimin ardından Somuncu Baba Tanıtım Merkezi davetlilerce gezildi.

Etkinliğe katılan Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Külliyeye yeni yapılan cami ve yatırımların büyük bir hayranlıkla izledim. Vakfın çalışmalarını takdirle izliyoruz. Bugün burada binlerce insan toplanmışsa, bunun bir anlamı vardır. İnsanlara hizmeti kendilerine şiar edenler her zaman hayırla yad edilirler" ifadelerini kaydetti.

Etkinliklere Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile birlikte RTÜK 2. Başkanı Abdulvahap Darendeli, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Kaptan, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ve Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş' ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Bu arada, Somuncu Baba Camisi yanındaki Tohma Kanyonu'na 250 metrekare büyüklüğünde dev bir Türk Bayrağı asıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız