SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Somuncu Baba' İle Veda Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:16:44
'Somuncu Baba' İle Veda Etti
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan 16 il emniyet müdürü arasında yer alan Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız için veda programı düzenlendi. Doğduğu kent Erzurum'da 7 Mart 2011 tarihinde Emniyet Müdürü olarak görev başı yapan Dadaş Müdür Halit Turgut Yıldız, Baki’nin “Âvâzeyi bu âleme Dâvûd gibi sal, Bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş” ve Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hâmid Hâmid’ûd-Dîn-i Veli’nin, “Ne kahrı dest-i âdâdan, ne lütfu âşinâdan bil, umûrun hakka tefvîz et, cenâb-ı kibriyâdan bil” dizeleriyle sonlandırdı. 

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü görevini yaklaşık 3 yıldır yürüten Halit Turgut Yıldız, 7 Ocakta, 'Büyük Rüşvet ve yolsuzluk' operasyonlarının ardından İçişleri Bakanlığı'nda 15 ilin emniyet müdürü ile birlikte görevden alınmıştı. Yıldız için bugün Polis Meslek Yüksek Okulu Spor Salonu'nda veda töreni düzenlendi. Resmi davet programında yer almasına rağmen Vali Ahmet Altıparmak ile göreve yeni atanan İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk veda törenine katılmadı. Yıldız, veda törenine eşi Sevilay Yıldız ile birlikte katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız için Foto Film Şubesi tarafından hazırlanan slayt gösterisi izletildi. Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız’ın Erzurum’da yaptığı çalışmaların yer aldığı slayt gösterisi duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Daha sonra veda konuşması yapan Halit Turgut Yıldız, “Erzurum’da doğdum. 38 yıl aradan sonra, doğum yerim olan ve ilk ve ortaöğrenimi gördüğüm Erzurum'da 10 Emniyet Müdürü olarak görev yaptım. Erzurum'da görev yapmaktan ve hizmet etmekten mutluluk duydum. Görev sürem içerisinde kanunlardan aldığımız gücü uyguladık. Erzurumluların desteğini arkamızda bulduk ve herkese eşit mesafede yakın olduk. Erzurum'un huzurlu bir şehir olması için gayret gösterdim. Ablam bu şehrin bağrında yatıyor, ben de bu şehirliyim. Ölene kadar kendimi Erzurum'un bir parçası olarak görmeye devam edeceğim." dedi.

Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, vedasını ise Baki’nin ve Şeyh Hâmid Hâmid’ûd-Dîn-i Veli’nin dizeleriyle yaptı.

İlk olarak Baki’nin “Âvâzeyi bu âleme Dâvûd gibi sal, Bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş” (Âlemde sesin Davut gibi çınlasın!. Gökkubbe de baki kalan sadece hoş bir sedadır; kalıcı olan sadece odur) dizesini aktaran Yıldız daha sonra Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hâmid Hâmid’ûd-Dîn-i Veli’nin, “Ne kahrı dest-i âdâdan, ne lütfu âşinâdan bil, umûrun hakka tefvîz et, cenâb-ı kibriyâdan bil” (Ne kahrı düşman elinden, Ne lütfu tanıdıktan bil. İşlerini Hakka havale et, Olanları Mevla’dan bil)

dizeleriyle konuşmasını sonlandırarak veda etti.

Müdür Yıldız’ın aktardığı dizeler salonu dolduran katılımcılardan yoğun alkış aldı.

Programda daha sonra Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, hizmetlerinin anısına Yıldız'a plaket ve hediye verdi.

Programın ardından Müdür Yıldız, katılımcılarla tek tek sarılarak vedalaştı. Müdür Yıldız, son olarak Erzurum'da görev yapan gazetecilerle vedalaşarak, Ankara'dan Erzurum haberlerini takip etmeye devam edeceğini belirtti.

Öte yandan, Erzurum’un yeni Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de bugün sabah saatlerinde kente gelerek görev başı yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız