SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Somuncu Baba Külliyesi'nde İftar

0
Güncellendi - 2018-05-20 03:49:36
Somuncu Baba Külliyesi'nde İftar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından düzenlenen iftar programına katılan bin kişi, Somuncu Baba Külliyesi'nde oruçlarını açtı.

Her yıl ramazanda geleneksel olarak cumartesi ve pazar günleri düzenlenen iftar programı kapsamında bu akşam bir araya gelen bin kişi, birlik beraberlik içinde iftar etti.

Hayırseverlerin katkılarıyla vakıf tarafından ramazan ayı boyunca organize edilen iftar programlarında kardeşlik ve paylaşma duygusunun pekiştirilmesi amaçlanıyor.

Külliye avlusunda düzenlenen programa ailesiyle katılan Mehmet İnce, manevi atmosferi olan külliyede birlik ve beraberlikle iftar açmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

İnce, yaz sıcağında tutulan oruçlarını Anadolu'nun manevi mimarlarından Somuncu Baba'nın türbesi önünde Müslüman kardeşleriyle birlikte açmalarının kendisine haz verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Kardeşlik ve dayanışma duygularımız daha da perçinleniyor. Tohma Çayı'nın serinliğinde ve 30 yapraklı güllerin arasında rahmet ayını inşallah huzur içinde geçireceğiz. Külliye hafta sonları çok kalabalık oluyor. Biz de ailecek geldik. Hafta sonları düzenlenen iftar programlarına günlük ortalama bin kişi katılıyor. Yurdun dört bir tarafından gelen ziyaretçilere, yolculara ve misafirlere vakıf tarafında iftar sofrası kuruluyor."

Ramazan geleneğinin yaşatılmaya çalışıldığı külliyeye gelen ziyaretçiler, manevi atmosferi yüksek güzel bir ortamda ramazanın ruhuna uygun vakit geçirme imkanı buluyor.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • bekir sözen.ÇEKÜL VAKFI (5 yıl önce)
    Allah razı olsun emeği geçenlerden.Vakfımız güzel hizmetlere imza atıyor.Allah kabul etsin.MALATYA HABERE DE TEŞEKKÜRLER ,DUYURDUĞU İÇİN.
    0
    0
    Yanıtla