SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Somuncu Baba Prestij Yolu' Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-07-05 05:11:25
'Somuncu Baba Prestij Yolu' Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Darende Belediyesi’nin Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü projede Somuncu Baba türbesinin bulunduğu tarihi külliye ve çevresine ulaşımı sağlayan yollar düzenlendi.

Somuncu Baba Prestij Yolu Projesi çerçevesinde yapılan düzenlemelerle yol bayram öncesinde hizmete açıldı.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu girişim sonucu sağlanan 650 bin liralık finansal destek ve Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile yapıldığını belirterek, düzenlemelerin bayram yoğunluğuna yetiştirildiğini kaydetti.

Eser, çalışmalar kapsamında yolun tarihi dokuya uygun malzemeler kullanılarak düzenlendiğini aktararak, aydınlatma ve çevre duvarlarıyla güzergahın güzel bir görünüme kavuştuğunu dile getirdi. Başkan Eser çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Prestij yolunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert de, altyapı çalışmalarını bitirdiklerini, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarının bittiğini, Somuncu Baba Külliyesi yolunun 30 Temmuz’a kadar tamamlanıp hizmete gireceğini söyledi.

Mert ayrıca, Darende’nin Malatya için ayrı bir yeri olduğunu aktararak, "Somuncu Baba Hazretleri'ne hizmet etmek bizim için bir onurdur. Büyükşehir olarak büyük bir fedakarlıkla burada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bayram da yaşanılacak yoğunluğu düşünerek ekiplerimizi iki katına çıkardık ve çalışmalara ara vermeden sürdürdük. Büyük bir bölümünü tamamladığımız prestij yolu ışıklandırarak kullanıma açtık." diye konuştu.

AA

b1

b3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız