SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Somuncubaba Sempozyumu

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:07:28
Somuncubaba Sempozyumu
A- A+ PAYLAŞ
 
''Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu''nun üçüncüsü Darende'de yapılacak. 
     
Hulusi Efendi Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Darende Spor Salonu'nda 23 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek sempozyuma, Türkiye, İngiltere, Pakistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Özbekistan, Suudi Arabistan ve Mısır'daki çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin katılacağı belirtildi. 
     
''Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'' konulu akademik çalışmaların anlatılacağı sempozyuma, siyaset, bürokrasi, edebiyat, ilim, iş ve sanat dünyasından pek çok ismin katılmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, sempozyum kapsamında anma törenleri, konserler ve çeşitli etkinlikler yapılacağı kaydedildi. 
     
İstanbul ve Bursa'da gerçekleştirilen sempozyumlarla ilim adamlarının sundukları tebliğlerin farklı şehirlerde kültürel bir etkileşim sağladığı vurgulanan açıklamada, sempozyumun finalinin de ''Somuncu Baba'nın yurdu, Hulusi Efendi'nin diyarı, maneviyat, tarih ve kültür merkezi Darende'de'' gerçekleştirileceği bildirildi. 
     
''Gül ve Gönül Medeniyeti'' temasıyla düzenlenecek sempozyumda, Mısırlı Hafız Hüseyin Türkan, Kur'an-ı Kerim tilaveti sunacak. Grup Dergah'ın ilahiler söyleyeceği sempozyum programında, Ahmet Özhan da bir konser verecek. 
     
Sempozyum kapsamında tarihi Yusuf Paşa Bedesteni'nde ''Türkiye'nin Renkleri'' kermesi açılacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız