SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sömürgecilerin Amaçları Hiç Değişmedi..''

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, "Büyük Taarruz"un yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Bugün yurdumuzda.. yürütülen kaynağını dışarıdan alan girişimler sonucu; ulusal ekonomimiz ve ulusal kimliğimiz çözülmeye uğratılmaktadır."dedi.

Tunçdemir, zaferle sonuçlanan "Büyük Taarruz"un yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşum süreci başlıca iki evreye ayrılmaktadır: Kurtuluş ve kuruluş. 1922 tarihli Başkomutanlık Meydan Savaşı ile de artık tarihimizin sıcak savaş dönemi kapanmış, “kurtuluş” evresi başarıyla gerçekleştirilmiştir. İşte ancak bundan sonra “kuruluş” evresine geçilebilmiş; siyasi, ekonomik ve toplumsal mücadele ve yapılanma dönemi başlatılabilmiştir.

Bu nedenle, 26 Ağustos 1922 sabahı düzenlenen kararlı ve büyük bir saldırı hareketi; Kurtuluş Savaşımızın da utkuya atılan son adımıdır. 26 Ağustosta başlayan ölüm- kalım savaşı benzersiz kazanımlar doğurmuştur. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’in askeri dehasının, Silahlı Kuvvetlerin, ulusun yiğit çocuklarının kahramanca savaşı ile birleşmesiyle; eski adıyla “düvel-i muazzama”, bugünkü tanımıyla emperyalizmin yenilebileceğini gösteren ulusal değil, evrensel bir destan yaratılmıştır.

Günümüzde emperyalistlerin, öteki adlarıyla sömürgecilerin, amaçları değişmememiştir. Değişen yalnızca amaçlarına ulaşmak için kullandıkları araçlarıdır. Bugün demokratikleşme, insan hakları, barış gibi aslında Kemalizm’in özü olan kavramlar, işgalci güçler tarafından, ezilen ulusların uyanışını ortadan kaldırma ve Doğuyu sömürgeleştirme planlarının aracı olarak kullanılmaktadır. Bu kavramları işgaline gerekçe olarak kullanan ABD, Irak işgalinde, demokratikleşme adına, özgürleştirme adına, insan hakları adına 150 bine yakın insanın canına kıymıştır. Görülmektedir ki, sömürgeciliğin adı günümüzde de emperyalistlerin daha çok zenginleşmesi adına akıtılan kan ve gözyaşıdır.

Bugün yurdumuzda yürütülen kaynağını dışarıdan alan girişimler sonucu; ulusal ekonomimiz ve ulusal kimliğimiz çözülmeye uğratılmaktadır. Zaten bir ulusu etle tırnak gibi olsa da etnik parçalarına ayrıştırmak Batılının uzman olduğu konudur. Ülkemiz, dünyanın öteki azgelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri gibi artık açıkça görülen bir saldırı altındadır. İşgale ve saldırıya karşı vatanı savunmanın birinci adımı bunları doğru çözümlemek ve anlamaktır. Gizli işgali, açık işgale dönüşüne kadar yok saymak, ulusal bağımsızlığımızı, yurdumuzu çok büyük tehlikeye atacaktır.

Büyük Taarruz’un 83. yıldönümünü kutluyoruz. Bize bağımsız, onurlu yaşanacak bir vatan bırakan Gazi Mustafa Kemal’e, komutanlarına ve savaş alanlarında temiz kanlarını akıtanlara gönül borcumuzu sunuyor, vatanımıza karşı onlarla aynı sorumluluğu yüklendiğimizi bir kez daha dile getirmek istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız