SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Son 4 Yıl En Parlak Dönem"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:25:00
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan AKP 5. Olağan İl Kongresinde görevi Hakan Kahtalı’ya bırakan Av. Bülent Tüfenkci, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.

4 yılı aşkın bir süre AKP  Malatya İl Başkanlığı görevini üstlenen Tüfenkci, görev süresi boyunca tüm seçimlerde hedeflerine ulaştıklarına vurgu yaptı. 

Tüfenkci, AKP’nin Malatya’da hep yükselişte olduğunu ifade ederek, son dört yılın en parlak yıl olduğunu belirtti. 

Malatya kamuoyuna ve teşkilata teşekkürü de sözlerine ekleyen Tüfenkci, artık geri dönüşün olmadığını, AKP’nin kaderi ile milletin kaderinin bir olduğunun altını çizdi.

AKP kongrelerinin her zaman demokrasi şöleni havasında geçtiğini ifade eden Tüfenkci, ‘’ 18 Ocak’ta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'ın, Grup Başkan Vekilimiz Sayın Ahmet Aydın’ın, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Öznur Çalık’ın, Koordinatör vekilimiz ve Bilecik Milletvekilimiz Sayın Fahrettin Boyraz’ın, tüm milletvekillerimizin, Belediye Başkanlarımızın ve AK Parti’ye gönül vermiş hemşerilerimizin katılımı ile yaptığımız 5. Olağan İl Kongremiz tam bir demokrasi şöleniydi. O salonda toplumumuzun her kesiminden, her renginden katılımcı vardı. Bu birliği, beraberliği sağlayan faktörümüz ise ortak akıldır.

AK Parti kuruluşunda olduğu gibi bugün de istişareyi temel önceliklerinden yaptığı için her etkinliği örnek oluyor. Toplumumuzun her ferdi kendini AK Parti’de görebildiği için AK Parti ile gönül birliği yapabiliyor. 

Bakınız, son olarak yaptığımız kongremizde de bunu rahatlıkla görebiliriz. Adayımızı belirleme sürecinde tüm teşkilatımızın ve STK’LARIN tek tek görüşü alınmasında olduğu gibi kongremizde oluşturduğumuz yönetimimizde de istişareyi ve ortak aklı en güzel şekilde işlettik. Bu AK Parti’nin kurumsal kimliğine ve imajına sunduğu katkıyla beraber yeni seçilen İl Başkanımız Hakan Kahtalı kardeşimizin de güçlü olmasına etki edecektir’’ dedi. 

"Tüfenkci, "Haziran 2013’ten bugüne yaşananlar değerlendirildiğinde AK Parti ile milletin kaderinin bir olduğu görülüyor" dedi. 

Gezi olayları ile başlayan, akabinde 17 Aralık ve 25 Aralık süreci ve daha sonra yaşananları geniş çerçevede değerlendirdiğimizde hedefin sadece AKP olmadığını çok rahatlıkla görebiliriz" diyen Tüfenkci,  şöyle devam etti: "AK Parti'nin düşmanları, muhalifleri Türkiye'nin düşmanlarıdır. Türkiye'nin itibarına ve gelişmesine karşı çıkanlar, arka arkaya yapılan seçimleri fırsat bilip, 30 Mart'tan itibaren yavaş yavaş AK Parti'yi zayıflatmak için çeşitli hamlelerin içerisine girdiler. Ama milletimiz buna cevabını verdi. 30 Mart'ta verdi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verdi. Şimdi 7 Haziran 2015 bunların nihai olarak ümit bağladıkları, bel bağladıkları son seçim. Bu seçimde de milletimiz, şu ana kadar diğer seçimlerde verdiği cevabı anlayamayanlara daha anlaşılır cevabı verecek."

Tüfenkci, Türkiye’nin yeni bir anayasaya acilen ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "AK Parti’nin Türkiye’ye ve milletimize sunduğu vizyonu mevcut anayasa kaldırmıyor. Türkiye darbe yasasını taşıyamıyor. Bu anayasanın değişmesi gerekir. Bakın anayasa değişsin diye biz AK Parti olarak ciddi gayret ettik. 2011 seçimlerinden sonra komisyonlarda her parti gücü oranında temsil edilirken biz buna bakmadık yeter ki yeni bir anayasa yapalım dedik. Ancak muhalefet partileri bu konuda AK Parti’ye destek vermedi. Şimdi bizim hedefimiz muhalefetin bu siyasi entrikaları bir tarafa iterek sadece milletimizle beraber yeni bir anayasa yapmak istiyoruz. 7 Haziran seçimleri de AK Parti’nin tek başına yeni anayasayı yapacak çoğunluğu alması noktasında hayati önem taşıyor. Bu bakımdan 2015 seçim kampanyamızda milletimizin karşısına Yeni Türkiye, Yeni Anayasa taslağı ile çıkacağız’’ dedi. 

Tüfenkci, AKP ailesinde veda etmek veya görevi bırakmak olmadığına dikkat çekerek, ‘’AK Parti ailesine katılmış, bu çatı altında emek vermiş samimi, millet ve ülke sevgisini gönülden yaşayan kimsenin AK Parti’ye veda etmesi olmaz. Çünkü bu davaya inanmış, inançlı insanlar herhangi bir koltukta bulunmadan da bu yola hizmet eder. Bizim siyasi duruşumuz her türlü konumdan, statüden önce AK Parti davasına, dolayısıyla millete hizmet davasında yer almak var. Bugün bizler AK Parti İl Başkanlığı görevini bırakmış olsak ta AK Parti’ye hizmet görevimizi hiçbir zaman bırakmayacağız’’ diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız