SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Son Açıklamalar..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi rektör adaylarının sıralamasını belirleyecek seçime bir gün kala, adaylardan Prof.Dr. Cemil Çelik aday olamayacağına ilişkin iddiaları yalanlarken, Prof.Dr. Özcan Ersoy yakınında yeralan öğretim üyelerinin tehdit edildiğini öne sürdü.

"ADAY OLABİLİRİM.."
Rektör adaylarından Prof.Dr. Çelik, şu açıklamayı yaptı:

“İnönü Üniversitesi rektör adaylığı belirleme sürecinde rektör adayı olarak 26 Mayıs 2008 tarihinden bu yana üniversitemizin değerli öğretim üyeleri ile görüşmeler yapmaktayım. Temel amacımız, üniversitemizin barış içerisinde, sağlıklı, huzurlu ve bilim üreten saygın bir yere gelmesidir. Bu amaç doğrultusunda üniversitemiz öğretim üyelerinin saygın desteğini kazanmış durumdayım.

Ancak, seçim sürecinin sonuna doğru hakkımda yerel medyada ve web sitelerinde yanlış bilgilendirilmeden kaynaklanan ve doğru olmayan rektör adayı olamayacağımı içeren haberlerin yer aldığını görmekteyim.

Aday olmama engelleyici bir durum söz konusu değildir. YÖK Başkanlığı’nın resmi dilekçeme verdiği resmi cevap yazısı, İnönü Üniversitesi web sitesinde yer alan YÖK’ün bilgilendirme yazısı, 2547 sayılı YÖK Kanunu’nda yer alan rektör adayı olma kriteri ve en son YÖK Başkanlığı’nın üniversitelere gönderdiği rektörlük seçimi ve rektör olma kriterini belirten yazısı bilgilerinize sunulmuştur.”

Prof.Dr. Çelik’in açıklamasının ekinde, herhangi bir üniversiteye rektör olarak atanabilmek için şartları içeren YÖK Başkan Vekili Prof.Dr. İzzet Özgenç imzalı “2547 sayılı kanun hükümlerine göre profesör ünvanına sahip olunması, 657 sayılı kanun hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması, Rektörlük için atama işleminin ikmal edildiği anda 67 yaşın doldurulmamış olması şarttır. Bu bakımdan devlet üniversitelerinden birinde rektörlük için aday olmak isteyen öğretim üyelerinin, yukarıdaki şartları taşımaları halinde, aday olmak istedikleri üniversitede veya diğer devlet ya da vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değildir.” yazısı da yeraldı.

TEHDİT İDDİASI..
Rektör adaylarından Prof.Dr. Özcan Ersoy da yaptığı açıklamada, bazı iddiaları dile getirdi. Ersoy'un açıklaması da şöyle:

"Bilindiği üzere 18.06.2008 tarihinde üniversitemiz rektörünü belirleme sürecinin ilk aşaması olan öğretim üyeleri oylaması gerçekleşecektir.

Yasadan aldığı güçle adaylığını ilan eden 8 öğretim üyesi olmuş, daha sonra adaylardan Prof. Dr Ramazan Özdemir 12.06.2008 tarihinde bir başka aday lehine çekilmiş, 16.06.2008 tarihinde de Prof.Dr.Erkan Pehlivan adaylıktan çekilmiştir.Takdir kendilerine aittir.

Bu süreçte üniversitemiz web sayfasında yayımlanmış bulunan; aday özgeçmiş ve seçim bildirgelerinin siz değerli öğretim üyelerimiz tarafından dikkatli bir şekilde okunmuş olduğunu görüşme fırsatı bulduğum pek çok öğretim üyesi arkadaşımdan öğrenmiş bulunmaktayım. Aslında çok sayıda öğretim üyesi arkadaşımla da görüşme fırsatım olmadı. Kendilerini ziyaret saatimde ofislerinde bulamam bu buluşmanın gerçekleşememesinin tek sebebidir. Görüşme şansım olmayan saygıdeğer hocalardan web sayfamızdaki seçim bildirgemi okumalarını istirham eder, her satırının arkasında olduğumu bir kez daha tekrarlamak isterim.

Saygıdeğer öğretim üyeleri aday adaylarının teşvik edilmesi veya eleştirilmesi terbiye ve nezaket kuralları çerçevesinde doğaldır, saygıyla karşılanır. Lakin sadece aday olduğum için yakışıksız eleştirileri veya yakınımda yer aldığı düşünülen öğretim üyelerinin tehdit edilmesini asla kabul edemem. Pek çoğunuzun da bildiği gibi; iki üç aylık bir süreden beri öğretim üyeleri çağrılıp düşüncelerine ipotek konulmaya çalışılmaktadır. Aslında önemli olan insanların hür iradesi ile oy kullanmaları olması gerekirken; sorunun bazı kişilerce çok tehlikeli sonuçlar doğurabilecek laik-antilaik boyutuna çekilmek istenmesi de son derece üzücü ve düşündürücüdür.

Rektör adaylarının tercih sebeplerinin toplumsal ilişkiler değil, üniversitelilik bilinci olması; seçime katılan her arkadaşımın tercihine herkesin saygılı olması dileğiyle, hepinize saygılar sunarım."

BELEDİYE BAŞKANININ DEĞERLENDİRMESİ..
Belediye Başkanı Cemal Akın da, rektörlük seçimi ile ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İnönü Üniversitesi'nde yapılacak olan rektörlük seçiminin üniversitemize ve Malatya'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Aslında oradaki hocalarımız bir birleriyle yarışıyorlar.

Hocalarımızın hem Malatya'ya hem de üniversitemize hizmet edeceği kanaatini taşıyorum. Üniversite ile Malatya'yı bir birine bağlayacak, üniversite ile sanayimizi bir birine bağlayacak, yerli değerlerin ulusal ve uluslar arası değerlerle kaynaşmasını sağlayabilecek bir hizmet ekibinin Malatya için gerekli olduğuna ben inanıyorum. İnşallah bu tablodan da böyle bir hizmet ekibinin geleceği umuyorum. Malatya için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız