SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Son Anda Farkettiler Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:38:23
A- A+ PAYLAŞ

22 Haziran tarihinde Suriye tarafından düşürülen Türk savaş uçağıyla ilgili kaza kırım raporu tamamlandı.

Kaza kırım raporunda keşif uçağının optik güdümlü füze nedeniyle düştüğü tespiti yapıldı.

Rapora göre; uluslararası hava sahasında keşif çalışması yapan Türk uçağının radar ikaz sistemi füze bataryasının radarını algıladı.

Ancak sistem füzenin ateşlendiğine ilişkin uyarı vermedi. Bunun nedeni ateşlenen füzenin radar güdümlü değil, optik güdümlü olmasıydı.

Güdümsüz füzeler ile optik ya da ısı güdümlü füzeleri algılayabilen uyarı sisteminin bulunmadığı RF-4 uçağının pilotları Hasan Hüseyin Aksoy ve Gökhan Ertan, yer istasyonundan yönlendirilen füzeyi son anda fark etti. Pilotlar sola doğru kaçma manevrası yapmayı da başardı.

Füze uçağa isabet etmedi, ancak RF-4'ün sol arkasında havada infilak etti.

Patlamanın yarattığı basınçla birlikte pilotlar sert manevra halindeki uçağın kontrolünü kaybetti.

Pilotların kontrolü yitirdikleri nokta, uçak 2500 metre yükseklikte ve saatte 482 kilometrelik hızdaydı. Bu hızla Suriye kara sularına sürüklenen uçak, denize çakılınca parçalandı.

Malatya Erhaç 7'nci Ana Jet Üssü'nden 22 Haziran günü havalanan F-4 Fantom jeti, Akdeniz üstünde keşif uçuşu yaparken, Suriye tarafından füze atılarak düşürülmüş, Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un cesetleri, 5 Temmuz günü Suriye karasularında denizin 1400 metre derinliğinden çıkarılmıştı.Yüzbaşı Ertan Malatya'da, Teğmen Aksoy ise İstanbul'da toprağa verilmişlerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız