SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Son Aşamaya Gelindi.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:19:56
A- A+ PAYLAŞ
 
Battalgazi ilçesinde bulunan ve Malatya Miralayı Hüsrev Bey tarafından planı yaptırılan Karahan Camii’nin restorasyonunda sona gelindi. 
 
Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan, "16. yy kalan Ak Minare Camisi’nin Battalgazi Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlandı. İlçede ibadete açık dört Osmanlı camisi bulunuyor. Bu camilerden biri olan Karahan Camisinin restorasyonunun ve çevre düzenlemesinin bitmek üzere; diğer iki Osmanlı camisinin restorasyonu için ise hazırlıklar sürüyor. " ifadelerini kullandı. Başkan Gürkan, Ramazan ayında ibadete açık olacak Karahan camiinin yanında bulunan Horasan Baba’nın da onarımının yapıldığını sözlerine ekledi. 
 
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan daha sonra şunları söyledi; "İlçemizin tarihi mirası koruma açısından çalışmalar devam edecek. Ulu Camii, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Kanlı Kümbet, Emir Ömer Mescidi ve Türbesi, Akminare Camii, Sütlü Camii Minaresi, Nefise Hatun Kümbeti, Ahmet Duran Mescidi ve Türbesi’nin restorasyon tamamlandı.  ,Karahan Camii , Poyraz Konağı, Hasan Basri Türbesi, Roma surlarının restorasyonunda son aşamaya gelindi.  Battalgazi’nin evinde kazı çalışmaları da tamamlandı. Şahabei Kübra, Sahabei sura, Usta Segirt Kümbeti ve Kırk kardeşler Mezarlığı’nda ise kazı çalışmalar devam ediyor." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız