SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Son Başvuru 29 Haziran'da

0
Güncellendi - 2017-06-14 02:19:27
Son Başvuru 29 Haziran'da
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na özel yetenek sınavı ile alınacak öğrenciler için ön kayıt sürecinin 19 Haziran’da başlayacağı, son başvuru tarihinin ise 29 Haziran 2017 olduğu açıklandı.

Özel yetenek sınavı başvuru süreci, sınav tarihi ve sınav koşullarına ilişkin İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından yapılan açıklamada, sınava başvurmak isteyen adayların bu işlemi, internet yoluyla, http://oys.inonu.edu.tr/konservatuvar adresi üzerinden online olarak yapması gerektiğini belirtilerek, ön kayıt işlemlerinin 19-29 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilebileceğini kaydedildi.

Özel yetenek sınavları 3 Temmuz’da yapılmaya başlanacak

Sınav başvurusu için herhangi bir ad altında ücret alınmayacağının vurgulandığı açıklamada, özel yetenek sınavlarının ise, 3 Temmuz 2017 Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacağı ifade edildi.

YGS’de en az 180 puan alanlar başvuru yapabilecek

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın sözkonusu açıklamasında, özel yetenek sınavlarına başvuruda bulunacak adaylar için aranan ön koşulun, “adayların YGS’nin herhangi bir türünden en az 180 puan almış olması” olduğu belirtildi.

Öğrenci kontenjanlarının 2017 ÖSYS Kılavuzu'nda belirlenen şekliyle uygulanacağı bildirilen açıklamada, öğrenci alınacak ana sanat dallarından; Piyano ve Yaylı Çalgılar için baraj puanının 100 üzerinden 60, Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı için ise 100 puan üzerinden 50 olduğu kaydedildi.

YGS ile başka bir programa yerleştirilenler de başvurabilecek

Devlet Konservatuvarı 2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu’ndaki ön kayıt koşulları bölümünde verilen bilgiye göre, “Yükseköğretime Geçiş Sınavıyla (YGS) herhangi bir Yüksek Öğretim Kurumu'na yerleştirilen veya üniversitelerin yapmış olduğu özel yetenek sınavlarına katılan adaylar” da başvuruda bulunabilecek.

Kılavuzda, adayın, kendini yeterli gördüğü en fazla bir ana sanat dalına başvurabileceği ve sadece başvurduğu ana sanat dalının sınavına kabul edileceği vurgulandı.

Güler Hazar / Yeni Malatya Gazetesi- Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (6 yıl önce)
    Yapılacak sınava güvenenler el kaldırsın, belliki kalkan el yok. AKP döneminde çocukların beyinleri bile çalındı ve o emek çalanların günahları bakalım nasıl çıkacak onlardan.
    0
    0
    Yanıtla