SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Son Derece Anlamlı Lise..'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya ziyareti kapsamında Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Halkın yoğun ilgisi altında okula gelen Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin 17. Sosyal Bilimler Lisesi’ni Malatya’ya kazandırmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Uluslara arası standartlarda eğitim verecek, öğrencileri dünya üniversitelerinde kabul görecek bu lise, ben inanıyorum ki, Malatya’nın sesini dünyaya duyurmak, Malatya’nın zeki gençlerini dünya ile buluşturmak noktasında da son derece önemli bir görev görecektir. Niyazi Mısri eserleriyle, şiirleriyle, yetiştirdiği talebelerle bu ülkenin kaynaşmasına ve kucaklaşmasına katkı sağlamıştır. Bu ülkenin temellerinde gerçekten çok büyük isimlerin alın teri bulunuyor. Ahmet Yesevi’den Hacı Bektaş Veli’ye, Yunus Emre’den Mevlana’ya, Niyazi Mısri’den Battalgazi’ye ve Hacı Bayram Veli’ye kadar nice gönül insanı bu toprakların hamurunu, kardeşlikle olduğu kadar ilimle, irfanla zenginleştirdiler. Ağaç köküyle yaşar, köküyle ayakta durur. İşte onun için Cumhuriyetimizin daha güçlü, daha demokratik ve daha müreffeh bir yapıya kavuşması noktasında köklerimizi asla ve asla ihmal etmeyeceğiz. Geçmişine sırtına dönenler, geleceği inşa edemezler. Biz de geçmişten ilham alacak, geçmişin ilim ve irfanından adeta kana kana içecek, geleceği de onun üzerine inşa edeceğiz. Açıkçası bu kadar zengin bir tarihi, bu kadar zengin bir geçmişi, bu kadar bereketli ilim adamları olan bir ülkenin sosyal bilimleri ihmal etmesi söz konusu bile olamaz. Milli eğitim sistemimize kazandırdığımız sosyal liseleri inanıyorum ki, Türkiye’nin coğrafyasıyla, sosyal yapısıyla, halk bilimleriyle, kültürel zenginlikleriyle çok daha yakından ilgilenecek, burada yetişen öğrencilerimiz de sağlam nesillerin yetişmesine katkı sağlayacaklardır. Malatya’ya kazandırdığımız bu son derece anlamlı lisenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi’nin açılışı gerçekleştirdi. Vatandaşlar, Başbakan Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulunarak, “Malatya seninle gurur duyuyor” sloganı attılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız