SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Son Derece Çirkin Bir Durum"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:38:18
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Kongresinde adaylardan birinin yönetim listesinde isminin kendisinden habersiz yazıldığını savunan Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, bu yanlışlığın düzeltilmemesi durumunda yasal haklarını arayacağını söyledi. 

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen HİMYAÇ-DER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, isminin MHP İl Başkan Adayı Mehmet Bitmez’in yönetiminde olduğunu akşam saatlerinde öğrendiğini ve bu durum karşısında şaşkına döndüğünü söyledi.

MHP’de Mehmet Bitmez’in listesinde isminin geçmesini esefle karşıladığını belirten Budan, bu durumu trajikomik olarak yorumladı. MHP’de hiçbir zaman delege ve üye olmadığını belirten Budan, hiçbir üye olmayan birinin yönetime girilmeyeceğini söyledi. Kendisine sorulmadan isminin listeye yazılmasını kınadığını açıklayan Budan, parti görevlilerine seslenerek “Ece Budan ismi bir tesadüf olarak başka bir Ece Budan ise lütfen cevap versinler. Değilse HİMYAÇ-DER Genel Başkanı Ece Budan ise benim liste ile yakından uzaktan ilgim yok” dedi.

Son derece etik olmayan bir durum olduğunu ifade eden Budan, “Ben Sayın Mehmet Bitmez’den bu listeye beni neden yazdı? Bana danışmadan benim görüşümü almadan neden ismimin listede yer aldığını cevaplamasını istiyorum. Bütün yetkililere de buradan sesleniyorum, çünkü bu bir suç. Siyasi bir partide listesinde hiçbir bilgim olmadan isminin yazılması bir suç ve siyasetende son derece çirkin bir durum” dedi.

HİMYAÇ-DER Genel Başkanı olarak hiçbir siyasi parti ile ilgisinin olmadığını belirten Budan, “Olursa şundan emin olsunlar ki böyle çirkin siyaset ayak oyunları bizi rahatsız eder. Biz siyaseti mertçe yaparız. Ece Budan eğer siyasete girmek isterse çıkar ben siyasette varım der. Ama bu tür olaylar bizim fıtratımıza da uymuyor” şeklinde konuştu.

Budan ayrıca, kongrede kendisinin ismi adı altında bir imza ve oy kullanılıp kullanılmadığını merak ettiğini belirterek böyle bir durum olması halinde yasal işlemleri de başlatacağını söyledi. Kendisi gibi başka isimlerinde habersiz şekilde listeye yazıldığını belirten Budan, HİMYAÇ-DER’i kimsenin yıpratmasına izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız