SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Son Derece Modern Fakülteyiz'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:02:15
'Son Derece Modern Fakülteyiz'
A- A+ PAYLAŞ

Eczacılık Günü, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile Malatya Eczacı Odasının beraber düzenlediği bir programla kutlandı.

Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Davut Özbağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Tahir Özelçi, eczacılar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Eczacılık Fakültesi’nin bugüne kadar önemli bir yol kat ettiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Eczacılık Fakültemizde 2008 yılı Temmuz ayı sonunda 1 profesör, 1 doçent, 5 yardımcı doçent, 5 araştırma görevlisi ve toplamda 12 öğretim elemanı görev yapmaktaydı. 2015 Yılı Mayıs ayında ise yani bugün itibariyle 2 profesör, 5 doçent, 8 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 13 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 29 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Dolayısıyla 6,5 yılda toplam öğretim elemanı sayımız 12’den 29’a yükselmiştir. Tabi ki bu sayı da yeterli değildir. Maalesef ülkemizdeki yükseköğretimin bir takım sınırları vardır. Özellikle son yıllarda sayısı artmış olan fakülteler nedeniyle, belirli meslek alanlarında öğretim elemanı bulmada sıkıntılar yaşanmaktadır. Öğretim elemanı bulma noktasında sıkıntı yaşayan fakültelerin başında ise Eczacılık gelmektedir. Bütün bu zorluklarımıza rağmen Eczacılık Fakültemiz böylesine nezih bir ortamda öğretim hizmetine devam etmektedir. Teknik ve fiziki altyapısıyla son derece modern bir fakülteye sahibiz. Eczacılığın topluma yansıyan bir yanı bulunmakla birlikte, fakülte olarak eczacı yetiştirmenin yanında ayrıca AR-GE yapmak gibi bir hedefi de vardır. Eczacılık Fakülteleri AR-GE yapmaya müsait olan fakültelerden birisidir. Bilginin ürüne dönüştürülerek ticarileştirilmesi noktasında Eczacılık Fakültemizin çalışmalar yapmasını arzu ediyorum. Bu noktada üniversitemizin sahip olduğu Teknokent’ten faydalanmak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle devletimizin TÜBİTAK gibi kurumları araştırma projesi yapan öğretim üyelerine önemli destekler sunmaktadır. Eczacılık Fakültemizin giderek önemli çalışmalara ve gelişmelere imza atacağını ümit ediyor, bu düşüncelerle 14 Mayıs Eczacılık Gününüzü kutluyorum.”

Yeryüzünün en eski mesleklerinden biri olan eczacılığın, sağlık sistemi içerisinde önemli bir yerinin olduğunu belirten Rektör Yardımcısı ve Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, “Eczacılık mesleği, sağlık sisteminde ve toplum hayatında kilit rol oynamaktadır. Eczacıların, ilaçların araştırılması, bulunması, formüle edilmesi, üretilmesi, temin edilmesi ve hastaya sunulması gibi hizmetlerin yanı sıra verdiği danışmanlık hizmetleri de önem taşımaktadır.” dedi.

Bilimsel eczacılığın 176. yıldönümünü kutlayan Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi ise konuşmasında, eczacılık mesleğinin günümüz koşullarında yaşadığı sorunlara değindi ve bu sorunların çözümü noktasında çeşitli önerilerde bulundu. 

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi ile devam eden programda Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Özdemir tarafından “İlaç Alanında İnovasyon” başlıklı bir konferans verildi. 

Bilimsel eczacılığın 176. yıldönümü anısına Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi’ye ve  Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Özdemir’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir tarafından plaket verildi.

Programın sonunda, Eczacılık Fakültesi öğrencilerine, staj gördükleri eczacılar ve hocaları tarafından beyaz önlük giydirildi.

ÇALIK'IN MESAJI..

Bu arada AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Eczacı Öznur Çalık da, Eczacılar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları söyledi:

"Türk sağlık sisteminin en önemli halkalarından biri olan eczacılarımız, yaşadıkları tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen ülkenin her köşesinde, gece gündüz demeden insanların sağlığı için verdikleri hizmet ile her türlü övgüyü hak etmektedirler.

İnsan sağlığını değerlerin en üstünde tutan ve ona göre hareket eden eczacılarımız her zaman bu bilinç doğrultusunda, en kaliteli hizmeti sunmanın gayreti içinde olmuşlar ve olmaya da devam etmektedirler.

Son yıllarda hızla yenilenen ve ilerleyen sağlık sektörünün temel taşlarından olan eczacılarımızın; etkin rolü, vazgeçilmezliği ve toplumun içindeki yeri giderek güçlenmektedir.

Hükümetimiz döneminde eczacılık hizmetlerinin kesintisiz verilmesi sağlanmıştır. Sosyal Güvence Sisteminde yapılan reformla, tek çatı altında birleşmenin sağlanması neticesinde, halkımız arzu ettiği eczaneden ihtiyaç duyduğu ilaca kolaylıkla ulaşabilmektedir.

14 Mayıs'ı eczacılığın anlam ve öneminin hatırlanmasına, mesleğe ömür, emek ve gönül vermiş, çok değerli hizmet ve gayretleriyle seviye ve değer kazandırmış, katkı sağlamış eczacılarımızın anılmasına bir vesile saymaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşımızın sağlık sorunlarına büyük bir duyarlılıkla yardımcı olmak için çalışan meslektaşlarımın, eczacılarımızın 'Eczacılık Günü'nü kutluyor saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız