SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Son Derece Olumlu Yapılanma"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:02:48
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi tarafından mahallelerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak için inşa edilen çok amaçlı sosyal tesislerden biri daha düzenlenen törenle hizmete açıldı.
 
Şeyhbayram Mahallesi’nde yapılan Çok Amaçlı Sosyal Tesisin açılış törenine Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TSO Başkanı H. Hüseyin Erkoç, TÜİK Malatya Bölge Müdürü Hüseyin Avni Dızman, PTT Başmüdürü Zekai Özkan, Türk Telekom İl Müdürü Ebubekir Ünver, İl Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Karaman, THY Malatya Satış Müdürü Fırat Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı daire müdürleri, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Şeyhbayram Mahallesi Muhtarı Yusuf Canbey ve bazı mahalle muhtarları ile mahalle sakinleri ve basın mensupları katıldı.
  
Açılış töreninde konuşan Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, çok güzel bir tesisin açılışını yaptıklarını belirterek, Malatya Belediyesinin örnek çalışmalar yürüttüğünü söyledi.
 
Vali Saran “Geçenlerde bir sosyal tesisin daha açılışını gerçekleştirmiştik. Bu tesislerin bir çok fonksiyonu yerine getirme imkanı var. Her şeyden önce mahalle sakinlerinin ortak dertlerini, sıkıntılarını çözebilecekleri, dayanışma içerisinde olacakları bir mekan. Bunun yanı sıra insanlara bilgi ve beceri kazandıracak pek çok faaliyetin yürütüleceği yerler” açıklamasında bulundu.
 
Şeyhbayram Çok Amaçlı Sosyal Tesisi’nde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında bir projenin uygulandığını da kaydeden Vali Saran, “Bu tesisler, bizler için de son derece olumlu bir yapılanma. SODES kapsamındaki faaliyetlerin bir çoğunu gerek belediyemizle birlikte gerek doğrudan belediyemiz tarafından bu gibi yerlerde gerçekleştirmek mümkün. Bu çalışmaların Malatya’da son derece başarılı bir şekilde yürütüldüğünü görüyoruz. Belediye Başkanımızı huzurunuzda kutuluyorum. Gerçekten şık bir bina. Bu binaların 17 mahallede yapılacak olması çok güzel bir haber” şeklinde konuştu.
  
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’da sosyal-kültürel anlamda çok yoğun faaliyetler yapıldığına işaret ederek, “Hem kurumlar olarak bizler tarafından, hem de sivil toplum kuruluşlarımızca sosyal kültürel faaliyetler yapılıyor. En büyük sıkıntılardan bir tanesi kültürel bir faaliyetin, sosyal bir projenin uygulanacağı mekanların mahallelerimizde bulunmamasıydı” dedi. Sosyal-kültürel etkinliklerin yapılabileceği mekanlar oluşturmak için çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Çakır, “Temel amacımız, bütün mahallelerimizde sosyal-kültürel etkinliklerinin yapılabileceği fiziki mekanları oluşturmaktır. Bu çerçevede bugün Şeyhbayram Mahallemizde inşa ettiğimiz ve içinde Muhtarevi’nin de yer aldığı çok amaçlı belediye sosyal tesisimizi hizmete sunuyoruz” şeklinde konuştu.
 
Malatya’da Vali Saran’ın desteğiyle SODES kapsamında çok sayıda proje uygulandığını kaydeden Başkan Çakır, “Şu an bu projelerden bir tanesi de burada uygulanıyor. Sosyal Dayanışma Vakfı tarafından proje kapsamında burada çocuklara eğitim veriliyor” dedi.
 
Başkan Çakır, toplamda 17 adet çok amaçlı sosyal tesis planladıklarını hatırlatarak, “Geçtiğimiz günlerde hizmete açtığımız Kiltepe Çok Amaçlı Sosyal Tesisi ve burasıyla birlikte toplamda 14 tanesini inşallah yakın bir zamanda hizmete açmış olacağız. 8 tanesi şu an faal durumda hizmet vermektedir” açıklamasında bulundu.
 
Çok amaçlı sosyal tesislerinin yanı sıra semt konakları da inşa ettiklerini kaydeden Başkan Çakır, “Semt konaklarımız, çok amaçlı belediye sosyal tesislerinden çok daha kapsamlı. İçerisinde atölyeleri, sınıfları olan ve yine her türlü etkinliğin yapılabileceği daha büyük kapasitede. İnşallah toplamda 5 adet semt konağını Malatya’ya kazandırmış olacağız. Yine bununla birlikte Zaviye Mahallemizdeki Kadın Kültür ve Spor Merkezi’miz, yine Aile Danışma ve Destek Merkezi’miz ve Sanat Merkezi’mizin hizmete girmesiyle sosyal ve kültürel faaliyet anlamında belediye olarak gerçekten son derece önemli yatırımları yapmış olduk. Ben bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah diğer tesislerimizi de sizlerin katkısı, desteğiyle açacağız” şeklinde konuştu.
 
Şeyhbayram Mahallesi Muhtarı Yusuf Canbey de “Sayın Belediye Başkanımın emeklerine, hizmetlerine teşekkür ederim” dedi.
 
Yapılan konuşmalardan sonra İl Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Karaman tarafından yapılan dua ile sosyal tesisin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Açılış töreninde katılımcılar, birlikte sosyal tesisi gezdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız